FutbolGündem

A Milli Futbol Takımı İsveç önünde!..

NationalTurk’ün haberine göre, A Milli Futbol Takımı’nın İsveç ile oynayacağı özel maçın ilk 11’i belli oldu. İsveç karşısındaki 11’imiz Teknik Direktör Fatih Terim’in el yazısıyla,TFF’nin resmi twitter hesabından paylaşıldı.

Ankara’da yapılacak özel maç için Terim’in belirlediği kadro, Türkiye Futbol Federasyonu’nun sosyal medyadaki resmi twitter hesabından paylaşıldı. Terim’in kadroyu yazıp imzasını attığı kağıdın fotoğrafına, twitter hesabının yanı sıra federasyonun internet sitesinde de yer verildi.

Buna göre milliler İsveç maçında, Onur Kıvrak, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ersan Adem Gülüm, Caner Erkin, Alper Potuk, Selçuk İnan, Nuri Şahin, Arda Turan, Burak Yılmaz ve Mevlüt Erdinç’ten oluşan 11’le sahaya çıkacak.

Terim, karşılaşmanın yapılacağı 19 Mayıs Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında, futbolun gereklerini sahada yerini getirmemeleri durumunda her takımın problem yaratabileceğini söyledi. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde, gruptaki her takımı ciddiye almak gerektiğini belirten Terim, “Yoksa her takım size çelme takabilir” dedi.

Grupta İzlanda, Letonya, Kazakistan’ın da bir kenara atılmaması gerektiğine dikkati çeken Terim, “İzlanda 5. torbadan gruba dahil oldu. Biz de 1996’da Avrupa Şampiyonası’na 5. torbadan katılmıştık. Bu yüzden her maçın ciddiyetini taşıyarak sahadaki yerimizi almalıyız. Yoksa her takım size çelme takabilir” diye konuştu.

Taktiksel manada bir sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Terim, şöyle devam etti:

“Coşku, konsantre bizim için çok çok önemli. Önceden iyi hazırlanmalıyız. Son pişmanlık fayda etmez. Her maçta coşkulu olmalıyız. Daha yakın zamanda çok önemli bir deneyim geçirdik. Bir, iki puan daha fazla alabilsek belki bir gol daha fazla atabilsek… Çok küçük hesaplarla 2014 Dünya Kupası’nı kaçırdık. Artık olması için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız.”

Bu arada, A Milli Futbol Takımı, bugün İsveç ile oynayacağı hazırlık maçı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti. Semih Kaya, Uğur Demirok ve Caner Erkin, Atatürk tablosunun önünde asker selamı vererek fotoğraf çektirdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu