FutbolGündem

Ali Koç, Aydınlar’ı topa tuttu; Fenerbahçe’nin kaderi Etik Kurulu raporuna bırakıldı!..

NationalTurk’ün haberine göre, Fenerbahçe eski asbaşkanı ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, hafta sonu yapılacak seçimler öncesi düzenlediği basın toplantısında başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar’a yüklendi.

1907 Derneği’nin bugüne kadar Fenerbahçe Kulübü seçimlerinden taraf olmamaya özen gösterdiğini vurgulayan Ali Koç, “Pek çok proje ürettik ve öncülük yaptık. Kulübümüze değer yaratmaya çalışan Fenerbahçe sevdalıların yer aldığı büyük platformdur. Nasıl herkes seçim zamanlarında münferiden oy veriyorsa bugün de herkes bu şekilde hareket edecektir” dedi.

Ali Koç, başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili olarak ise “Bugüne kadar Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili kişisel bir husumetim ve sıkıntım olmamıştır. Kişisel sorunum olsaydı, Bakü’de 2012’de kadın voleybol takımımızın kazandığı şampiyonlukta ilk teşekkür eden kişilerden biri ben olmazdım. TFF başkanlığı çok zor bir görevdir. Buna bir de 90. saatte şike süreci eklendiği zaman, çok büyük zorlukla yürütülmesi gereken bir süreç yaşamıştır. Ancak bazı gerçekler olduğundan farklı olarak aksettirildi. Hukukun temel süreçlerine uygun hareket edilseydi süreç bu noktaya gelmezdi” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe eski asbaşkanı, “3 Temmuz sürecinde yapılan çalışmalar sonucunda hem TFF hem de UEFA baskı altına alınmıştır. Ben başkan olsaydım, gizlilik ihlalinin önünün açılması için çalışırdım. Mehmet Ali Aydınlar’a sorun, gizlilik ihlali ile ilgili bir çalışma yapmış mıdır? Ek raporlara rağmen Fenerbahçe’nin kaderi Etik Kurulu raporuna bırakıldı. Nasıl oldu da gizli kalması gereken Etik Kurulu raporu medyaya sızdı?” şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Aydınlar’ın üzerinde baskı kuruldu. Bu baskı neydi; Üzerinizdeki Fenerbahçe formasını çıkaramadığınız için tüm ülkeyi riske sokuyorsunuz baskısı. Bu nedenle doğru karar veremeyeceği baskısı. Oysa bir takımın şike yaptığı için tüm ülke takımlarının ceza alması gibi bir örnek yok. Ve Etik Kurulu raporu açıklandıktan sonra UEFA topa sokuldu. UEFA müfettişi Cornu, Türkiye’ye geldi. Savcıyla görüştü. Sana kim bu hakkı veriyor kardeşim? Türk futbolunu yöneten kişilerin, UEFA’ya ‘Kardeşim sen ne yapıyorsun? Burada UEFA’ya kızmıyorum, UEFA’nın muhataplarına kızıyorum. Cornu’nun ziyaretinde bir yol haritası belirlendi. Sonra meşhur Gianni Infantino mektubu geldi’ demesi gerekiyordu.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne alınmadı ve yerine Trabzonspor çağrıldı. Spor hukuku tarihinde bir ilk yaşandı. Hiç bir resmi sürecin prosedürü işletilmeden, kimin ne ile suçlandığı bilinmeden, savunma alınmadan Fenerbahçe cezalandırıldı. Bunun cevabını er ya da geç biri verecektir, tüm gerçekler ortaya çıkacaktır. Çok önemli oyuncularımızla yolarımızı ayırmak zorunda kaldık. O süre içinde bir de boşalan yerleri doldurmak zorunda kaldık. Yarım sezonla şampiyonluğu kaybetmeseydik tarihi bir sezon olacaktı. Ama kolumuzu kanadımızı kırdılar. Baskı altında kaldıkları, tecrübesiz oldukları, bir kısmının da kötü niyetli oldukları ortaya çıktı. Sürece iyi niyetli yaklaşmış olabilirler, ama UEFA’YA karşı dik duramadılar.

Allah’tan savcımız dik durdu da bilgi vermedi. Süreçte 8 takımın ismi geçiyordu. Neden sadece fatura Fenerbahçe ve Beşiktaş’a kesildi? Sayın Aydınlar, spor hukuku konusunda tecrübesizdi. Kararsızdı, çok ciddi gel gitler yaşadı. Liglerin başlama tarihi konusunda bile karar veremedi. Çok fazla medyayla konuştu. Paylaşma ve danışma kültüründen uzak bir başkanlık yürüttü, ekip ruhu yoktu. Play-off oynanacağını bile basından öğrendik.

Sayın Aydınlar bize 3 fırsat sunduğunu söylemişti. Ama bize göre 1 fırsat bile yok. ‘Kendisinden şüphe edenler gitmesin’ demenin neresi fırsattır. Böylesine ciddiyetten uzak bir yaklaşımı hangi Fenerbahçeli kabul edebilirdi? (Bana sorsalardı Trabzonspor’un yerine Bursaspor’un alınmasını önerirdim) diyor. UEFA talimatlarına göre; Bir takım gönüllü olarak turnuvadan çekilirse, UEFA onun yerine istediği yerden takım belirler. UEFA tarafından alınmazsa ise turnuvaya katılım kriterini sağlaması halinde sıradaki takım gider. Dolayısıyla bu durumda Trabzonspor’un gideceği aşikar.

Madem Bursaspor’un gitmesi gerektiğini düşünüyorsunuz, o zaman ‘Kriterleri tatmin etmiyor, bu takımı alın’ demeniz lazım. Kendisi tecrübesiz, başkan yardımcıları ve danışmanlar neden anlatmadı? Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gitmemesini UEFA Genel Sekreteri Infantino’nun mektubu belirliyor. Şaka gibi. Mektupta UEFA’yı zan altında bırakan bir ifade yok. TFF açıklamasında ‘UEFA bunu istediği için yaptık’ diyor. UEFA ise ‘TFF’nin aldığı karar nedeniyle’ diyor. Yani o ona top atıyor, o ona. Mektup çok akıllıca yazılmış.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu