FutbolGündemSon Dakika

Almanya’da düzenlenecek Euro 2024’ün neden Türkiye’ye verilmediği belli oldu!

Almanya’da düzenlenecek Euro 2024’ün neden Türkiye’ye verilmediği belli oldu. 2024 Avrupa Şampiyonası’nın Almanya’ya verilmesinin yankıları devam ederken, Türkiye’nin tercih edilmemesinin sebepleri belli oldu.

Perşembe günü Nyon’da gerçekleşen toplantı sonrası açıklanan Euro 2024’ü düzenleyecek ülke, Türkiye ile çekişen Almanya’ya verilmişti. UEFA’da yapılan oylamada Almanya 12 oy alırken, Türkiye’ye ise 4 oy çıkmıştı. Oylamada UEFA’nın tetkik raporunun ciddi anlamda etken olduğu belirtildi.

Euro 2024’ün neden Türkiye’ye verilmediği belli oldu

Ajansspor’un haberine göre, UEFA Tetkik Raporu’nda yer alan eksikler nedeniyle Türkiye’nın 2024 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğini alamadığı ifade edildi.

Türkiye’nin verdiği 2024 dosyasına, UEFA Tetkik Raporu şöyle:

1) İnsan haklarının korunmasına yönelik herhangi bir proje bulunmamaktadır. Bu alandaki yetersiz çalışma gerçekten endişe vericidir.

2) Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bütün finans birimlerinin tekrar yapılandırılması ve yenilenmesi gerektiğini onaylamıştır. Statlar için yapılacak bu işlemlerin bedeli belirtilmemiştir.

3) İstanbul Atatürk Stadyumu için yapılan yenileme çabaları durdurulmalı ve Mayıs 2020’de ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finali için hazır hale getirilmelidir.

Belirtilen zaman çizelgesi göz önüne alındığında hem 2020 Şampiyonlar Ligi finali hem de EURO 2024 için bir risk söz konusudur.

4) Avrupa ile yeterli tren yolu bağlantısı yoktur.

5) Konya, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli şu an gerek havaalanı kapasitesi gerek ise toplu ulaşım araçları açısından zayıftır.

6) Aday şehirler Bursa, Eskişehir, Istanbul ve Kocaeli arasındaki mesafe araba ile 2 saattir. Ancak diğer şehirler ile araları en az 5 saattir. Trabzon ve Gaziantep 6 ile 11 saat arası mesafeleri oluşturmaktadır.

7) Trabzon ve Antalya arası tren yoluna bağlı değildir.

8) Ev sahibi şehirlerde ulaşımla ilgili operasyonların başarılı olması büyük oranda ulaşım altyapısıyla ilgili projelerin tamamının bitmesine bağlıdır.

9) Ankara’nın konaklama imkanları sınırlıdır. Aday diğer şehirlerin konaklama imkanları ise son derece sınırlıdır.

10) Takımların konaklayacağı ve hazırlanayacağı kamp yerlerinin coğrafi genişlik ve yaygınlığı ile çeşitliliği beklentileri karşılamamaktadır.

11) Şehirlerde kurulacak seyirci alanlarına (fan zone) taraftarların toplu taşıma ile ulaşma imkanı kısıtlıdır.

12) Birçok ürünün reklamı yasaktır. Tütün, alkol, kumar ve bahis reklamlarında yasal reklam sınırlamaları var. Bu yasaklar sponsor firmalarla çıkar çatışması yaşatabilir. Örnek: Alkol reklamlarındaki yasaklama eğer bir bira firması ile sponsorluk anlaşması yapılırsa sıkıntı yaratabilir.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu