FutbolGündemTransfer

Antalyaspor Başkanı Gencer’den çarpıcı açıklama; Aybaba’nın peşinatını Beşiktaş’tan aldım!..

Antalyaspor Başkanı Gencer’den çarpıcı açıklama; Aybaba’nın peşinatını Beşiktaş’tan aldım!.. Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Samet Aybaba’nın peşinatı için Beşiktaş’tan 500 bin lira aldığını açıkladı.

Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, “Samet Aybaba, Antalya’yı çalıştırmasaydı 1 milyon 550 bin lira garanti parası vardı. Beşiktaş ile pazarlığa oturan bendim. ‘Zaten 1 milyon 550 lira vereceksiniz, Antalyaspor’a 500 bin lira verin, Samet hocanın peşinatını ödeyelim’ diye. Hocanın peşinatını ben Beşiktaş’tan aldım” dedi.

Ntvspor’un haberine göre, Gencer, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde (AGC) düzenlediği basın toplantısında, bu sezonun Medical Park Antalyaspor için farklı bir yıl olacağını, bu dönemi milat olarak gördüğünü belirterek, şehirde oluşan enerji ve heyacanı gördüğü için görevi kabul ettiğini söyledi.

Önümüzdeki yıl 33 bin kişilik stadın faaliyete geçeceğini ancak 8 bin kişilik Akdeniz Üniversitesi Stadını dolduramayan şehrin yeni stadı dolduracağını düşündüğünü dile getiren Gencer, “Taraftarın 12 milyon turist gelen şehre yakışır olması lazım. En az 20 bin ortalama seyircinin yeni yapılacak stadı doldurması gerekiyor. İlk defa kombine için ciddi talepler var, şehre ayrı bir heyecan geldi” diye konuştu.

Şehrin kırmızı-beyaza ve Antalyaspor’a inanması gerektiğini kaydeden Gencer, “Cumartesi pazar günleri herkesin üzerinde takım forması olsun istiyoruz. Tüm şehir bordürlerinin kırmızı-beyaza boyanmasını istiyoruz. Antalyaspor markalı ürünlerin satışı, şehri farklı bir havaya getirir” diye konuştu.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR’UN YENİ TRANSFERLERİ

Gencer, Samet Aybaba ile ilgili sözleşme konusunda basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını anlatarak, “Hoca Beşiktaş’tan tazminat alacak şeklinde söylemler oldu. Samet hoca sözleşmeyi imzaladı ama sözleşmeyi imzalamayan bendim. İlk defa tarihte farklı bir pazarlık konusu oldu. Samet Aybaba Antalya’yı çalıştırmasaydı 1 milyon 550 bin lira garanti parası vardı. Beşiktaş ile pazarlığa oturan bendim. ‘Zaten 1 milyon 550 lira vereceksiniz, Antalyaspor’a 500 bin lira verin. Samet hocanın peşinatını ödeyelim’ diye. Hocanın peşinatını ben Beşiktaş’tan aldım. Hoca pazarlık yapmadı, biz kulüp olarak Beşiktaş ile yaptık. Bunun bilinmesini istiyorum” dedi.

“BAROS İLE TARİHİ BİR SÖZLEŞME YAPTIK” 

Milan Boros’un sakatlığının bulunduğu, bundan dolayı transferinin kolay olduğu yönündeki eleştirilere de cevap veren Gencer, “Baros ile yaptığımız sözleşme, tarihi bir sözleşmedir. Baros ile yüzde 100 maç başına anlaştık, oynarsa para kazanacak. İki sözleşme teklif ettik. Biri garanti para, biri de maç başına sözleşme. Rakamlar daha yüksek olduğu için Baros, maç başınayı kabul etti. Kendine güveniyor ki bunu kabul ediyor, bilmiyorum tarihte böyle bir sözleşme olmuş mudur” ifadelerini kullandı.

Serkan Balcı’nın Trabzonspor’un bir önceki yönetimi ile 2.2 milyon liraya imza attığını dile getiren Gencer, kendilerinin bu oyuncuyu 1.2 milyon lira karşılığında Medical Park Antalyaspor’a getirdiklerini ifade etti. Ömer Arslan’ın, Beşiktaşlı Sivok’un “veliahtım” diye nitelendirdiği bir isim olduğunu belirten Gencer, bu oyuncuyu Beşiktaş’tan kiralık olarak alsalar da kesinlikle büyük bedeller ödemediklerini, cüzi bir maaş karşılığı geldiğini söyledi.

“SEMİH ŞENTÜRK İÇİN KİĞILI İLE GÖRÜŞTÜM” 

Semih Şentürk ile ilgili Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı ile görüştüğünü bildiren Gencer, Fenerbahçe’ye teklifte bulunduğunu, bu transferi tamamlamayı istediğini kaydetti. Gencer şöyle konuştu; Kiğılı’ya ‘Semih ile görüştükten sonra 500 bin euro da para istiyorum senden. Zaten kadro dışı kalmış, 1 milyon 520 bin Euro garanti parası var. Bu parayı vereceğinize 500 bin Euro Antalyaspor’a verin, 1 milyon 20 bin Euro kazanın’ diye teklifte bulundum.

Çok komik geliyor ama gerçek. ‘İlk defa böyle bir teklif duyuyorum’ dedi Abdullah başkan. Teklifimiz aynen geçerli. Antalyaspor’u zarar ettirecek bir çalışmanın içinde olmayız. Transfer çalışmalarının devam ettiğini, bir stoper, bir de orta saha oyuncusu ile görüştüklerini anlatan Gencer, Güney Afrika Milli Takımı’ndan orta saha oyuncusu May Mahlangu ile görüştüklerini belirtti.

Medical Park Antalyaspor’a gelip kampa katılan ve imza atmayan futbolcu bulunmadığını ifade eden Gencer, “Toplu imza töreni yapmak istiyoruz. Ramazan ayına denk geldiği için biraz sıkıntı yaşıyoruz. Onun saatini ayarlayamıyoruz. Ağustos ayının 11’inde böyle bir şeyi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıya Medical Park Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafız Tanır,Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz ve AGC Başkanı Mevlüt Yeni de katıldı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu