FutbolGündem

Beşiktaş Denizlispor olayları! “Hanımağa”dan Çarşı’ya tokat!

2009 yılında “Yeter Yıldırım Demirören” sloganlarının ardından kapalı tribünün birbirine girdiği Beşiktaş Denizlispor maçındaki olayları Beşiktaş yönetiminin para verdiği Hanımağa lakaplı eski polis Güniz Akkuş’un çıkardığı iddia edildi.

İstanbul’da “Hanımağa” lakaplı eski polis Güniz Akkuş’un da üyesi olduğu öne sürülen çeteyle ilgili soruşturma kapsamında önemli bir iddia ortaya atıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski futbolcu Hükümran Yardımcı, ifadesinde çete ile Beşiktaş Spor Kulübü arasında yakın ilişki olduğunu ileri sürdü. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü, Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli’de esnafı haraca bağlayan; tehdit, darp ve yaralama olaylarına karışan “Sarı Ömer” lakaplı Ömer Sundura liderliğindeki çeteye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda eski polis Güniz Akkuş, öğretim üyesi sosyolog Serdar Taşçı, Beşiktaş tribün liderlerinden Erdem Fora, eski futbolcu Hükümran Yardımcı ve sahte savcı Şevket Volkan Kanıt’ın da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Polise verdiği ifadede, çete ile Beşiktaş Spor Kulübü arasında bağlantı bulunduğunu öne süren Yardımcı, 3 Kasım 2009’da Beşiktaş ile Denizlispor arasında oynanan futbol maçı sırasında tribünlerde çıkan kavgayla ilgili ilginç iddialar ortaya attı. Yardımcı, “Maç günü Erdem Fora, Tophane’de bulunan Amerikan Pazarı’na gelip, yanında getirdiği 100 civarında bileti bedava dağıtarak herkesi maça davet etti. Bildiğim kadarıyla, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in Çarşı Grubu’yla arası bozuktu. Sürekli kendi aleyhine tezahüratlarda bulunuyorlardı. Tribün liderlerinden Erdem Fora, Demirören’e yakın olduğu için kendisine bedava biletlerin geldiğini söyleyerek, Çarşı grubuna karşı dengeleyici kuvvet olması için semtten tanıdığı şahısları toplayarak, maça çağırdı. Maç esnasında Çarşı Grubu ile bizim bulunduğumuz tribün grubu arasında kavga yaşandı” diye konuştu.

Yardımcı’nın ifadeleri doğrultusunda çeteyi teknik takibe alan polisin de, elde edilen verileri değerlendirerek çete ile kulüp arasındaki bağlantıları deşifre ettiği iddia edildi. İddiaya göre uzun yıllardır Beyoğlu’nda faaliyet gösteren çete, Beşiktaş bölgesinde etkinliğini artırmak için kulübün tribün liderlerinden Erdem Fora ile irtibata geçti. Fora sonradan çete adına hareket etmeye başladı. Yöneticilerden aldığı bedava biletleri, Ömer Sundura ve adamları başta olmak üzere yakın çevresine dağıtan Fora, bu sayede çetenin gücünden faydalanarak taraftar grupları üzerinde baskı kurmaya çalıştı. Bu dönemde alınan başarısız sonuçlar nedeniye Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile Çarşı Grubu arasındaki ilişkiler iyi değildi. İddiaya göre Çarşı’nın istifa baskılarına karşılık bazı yöneticiler Fora ile irtibata geçerek Çarşı Grubu’na karşı tavır almalarını istendi. Fora da Sundura ile irtibata geçti. Denizlispor maçı öncesi İnönü Stadı yakınlarında bir parkta buluşarak söz konusu müsabakaya girdiler. Polisin o dönem yaptığı teknik takibe de yansıyan konuşmalarda, bir çete üyesi Fora’nın maça gelen yaklaşık 200 kişiye para dağıttığını söyledi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan alınan detay dökümlerinin incelemesinde, Sundura, Fora, İsmail Çelen ve Tuna Çelen’in maç öncesi söz konusu parkta buluştukları tespit edildi. Maç öncesi Çarşı Grubu, yönetimi istifaya çağıran sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine başta Fora, Sundura, Yardımcı, İsmail Çelen, Tuna Ece, Ayhan Yılmaz, Erhan Küçükçavdar ve Gazi Burak Köksal, Çarşı Grubu’na yönelik küfür etmeye başladı. Bir süre sonra da iki grup arasında kavga başladı. Olaydan sonra polis tarafından başlatılan tahkikat sonucunda Sundura, Fora, Küçükçavdar ve Yılmaz hakkında, “Müsabaka düzenini bozmak” suçundan yasal işlem yapılıp, para cezası ve hak mahrumiyeti cezası verildi. Fora ise aldıkları para cezasını yöneticilerden tahsil etmek istedi.

Yapılan teknik takipler sırasında, polis yaşanan olayla ilgili olarak bazı telefon görüşmelerini kayda aldı. Yardımcı’nın Ömer isimli bir kişiyle yaptığı görüşmede, “… bu Yıldırım Demirören telefon açmış, Erdem Fora’ya ‘Sizi tribüne bırakıyorum’ demiş. Ömer’in yanındayım biliyorsun 24 saat. O da Ömer’e gel dedi. Ömer maça gitmemiz gerekiyor dedi. Hadi gidelim hep beraber. Emir kardeşimde kaç tane numaralı vardı, bende kaç tane kapalı vardı…. Zaten televizyonda izleyeceksin kapalıda kavga da” dediği öne sürüldü.

Sundura liderliğindeki çetenin silah kelimesi yerine poşet, çorap, elbise, eşofman, çakmak, fotoğraf makinesi, emanet, gitar gibi şifreli kelimeler kullandığı bildirildi.

Kaynak: Sabah

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu