Futbol

Beşiktaş,Arsenal’ın yüreğini ağzına getirdi,sonunu getiremedi! Arsenal 1-Beşiktaş 0

Temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 2.ön eleme turunda karşı karşıya geldiği Londra temsilcisi Arsenal’a Alexis Sanchez’in 45+1′de attığı gol ile 1-0 yenildi.

Beşiktaş Londra’da karşılaştığı Şampiyonlar Ligi rakibi,Arsene Wenger’in talebeleri Arsenal ile kafa kafaya oynadığı maçı son anda elinden kaçırdı.

Mücadelenin ilk 15 dakikasını Arsenal’a adeta kabusa çeviren Beşiktaş,ard arda kurduğu oyunla Arsenal’ı etkisiz hale getirdi.Bununlada kalmayıp baskılı oyununu sürdüren Beşiktaş 45+1′de talihsiz bir şekilde ceza sahası karambolünden Alexis Sanchez’in önünde kalan topu kaleye yönlendirmesiyle gole engel olamadı.

Gökhan Töre Aylar Sonra

Olcay Şahan’ın yerini Gökhan Töre’ye bırakmasıyla,Töre’nin de aylar sonra Beşiktaş’a katılmasıyla tam kadro olarak Arsenal’ın karşısına çıkan Beşiktaş,Dünya Spor Gündemi’ne oturdu.Arsene Wenger’in maç sonunda derin nefes alıp gülümsemesiyle kameralara yansıması ve Beşiktaş’tan övgüyle bahsedip ”Müthiş bir rakiple karşılaştık,tebrik ediyorum” yorumunda bulunmasıda güzel oyunu tescilleyen bir başka açıklama oldu.

Ramon Motta’nın düşürülmesi!

Maçın kırılma noktası ise Ramon Motta’nın Wilshere tarafından ceza sahası içnde düşürülmesi oldu.Beşiktaşlı futbolcuların hakeme karşı yoğun eleştirilee tutulduğu pozisyonda,Portekizli hakem Pedro Proenca Garcia devam kararı vererek penaltıya düdük çalmadı.

Dakikalar 75′i gösterirken orta yuvarlağın hemen önünde driplinge kalkan Mustafa Pektemek’in Debuchy tarafından sert müdaheleyle önce formasından çekilmesi sonrada çelmeyle düşürülmesi sonrası Debuchy, hakem tarafından ilk yarıda gördüğü sarı kartın ardından ikinci sarı kartla kırmızı kart gördü ve Arsenal 75.dakiakda 10 kişi kaldı.

Maç sonrası açıklama yapan oyunculardan Demba Ba ve Olcay şahan, takdir toplayan güzel oyunu golle taçlandırıp turu geçemedikleri için üzgün olduklarını,fakat gelecek adına güzel sinyaller olduğunu ve UEFA Avrupa Ligi’nin güçlü bir rakip kazandığının altını çizdiler.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu