FutbolGündem

Bir bu eksikti; Aurelio’dan sonra şimdi de Akhisarsporlu Niasse!..

Bir bu eksikti; Aurelio’dan sonra şimdi de Akhisarsporlu Niasse!.. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2006 yılında Brezilyalı Marco Aurelio’yu Türk yaptırarak A Milli Futbol Takımı’na almasından sonra şimdi de Akhisarsporlu Oumar Niasse’yi milli takıma alabileceğini söyledi…

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in genç takımlarda bir sürü oyuncu bulunmasına rağmen Senegalli futbolcuya milli takım için yeşil ışık yakması tepki gördü… Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup’u A Milli Takım’a almayarak Ümit Milli Takım’a göndermesi, Niasse için böyle bir açıklama yapması spor camiası tarafından yadırgandı…

İşte Fatih Terim’in konuyla ilgili Taraf Gazetesi’nde çıkan açıklaması;

A Milli Takım’ın İsveç ile bugün oynayacağı hazırlık karşılaşması öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi. 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubundan, Milli Takım’ın oyuncu havuzuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Terim, Akhisarsporlu Oumar Niasse’ye de ayyıldızlı forma için yeşil-ışık yaktı.

Oumar Niasse’nin milli formayı giyebileceğini belirten Fatih Terim, aynı zamanda Mesut Özil’e de göndermede bulunarak şöyle konuştu; Akhisar’lı Oumar… Dünyadaki her Oumar Ömer’dir. Bir insan ben Türkiye’yi seviyorum, bu formayı giymek istiyorum derse benim için sakıncası yok. Oumar Niasse de buna uygundur. Adı zaten Ömer, hem de müslüman. Kendisini Türk hisseden herkes için bu düşünülebilir. Ben Türkiye’yi seviyorum ve Milli Takım forması giymek istiyorum derse benim buna saygım var.

Bu isimlerin Milli Takım’da oynamasında sakınca yok. Zamanında Marco Aurelio da bu şekilde Türkiye forması giydi ve sonuna kadar mücadele etti. Rakiplerimizde böyle bir şey yok. Üçer beşer oyuncularla oynuyorlar. Çünkü onlarda; ‘Avrupa Şampiyonası’nda hangi dereceyi aldınız’ diye soruyorlar… ‘Kaç tane yabancıyla oynadınız’ diye sormuyorlar. Mesut Özil’i de 15-16 yaşında bizim antrenörlerimiz bulmuştur. 1990 yılından itibaren, yetenekli olup da yanına gidilmeyen bir tane oyuncu yoktur” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu