EkonomiFulya DosyasıFutbolGündemTBMM Araştırma Komisyon RaporlarıTransfer

Kaçak Demirören AVM’yi Cristiano Ronaldo tanıtacak

Kültür Bakanlığı’nın, kaçak olduğu gerekçesiyle sahipleri ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunduğu İstiklal caddesindeki Demirören AVM ‘nin açılışına Cristiano Ronaldo da davet edildi.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, siyah beyazlı takımın neredeyse tüm yabancı transferlerini yaptırdığı menajer Jorge Mendes sayesinde yakınlık kurduğu dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’yu, sahibi olduğu kaçak alışveriş merkezinin açılışı ve tanıtımı için Türkiye’ye getiriyor. Cristiano Ronaldo ile birlikte ünlü menajer Jorge Mendes’in de 18 Haziran Cumartesi günü İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Ronaldo, tanıtımın ardından hayranlarına imza dağıtacak.

Beyoğlu İstiklal Caddesinin ortasındaki Demirören AVM, kanunsuz olarak yapılan kaçak bölümleri nedeniyle sıkça gündeme gelmişti. Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu, Demirören AVM’nin üçte birinin yıkılmasını, kaçak kısımlara göz yumanların yargılanmasını istemişti.

Demirören AVM için Kültür Bakanlığı’nın hazırladığı raporda hem inşaatın kaçak kısımlarına göz yumulması, hem de AVM’nin yanındaki tarihi Ağa Camii’ne zarar verilmesi nedeniyle AVM sahipleri ile Beyoğlu Belediye Başkanlığı’nın üst düzey yetkililerinin cezalandırılması gerektiği vurgulandı. 19 bin metrekare inşaat izni verilen Demirören AVM 50 bin metrekare inşaat alanına sahip.

Demirören AVM için yapılan fazla ve kaçak inşaatlar ve zeminde 30 metre yeraltına inilmesi nedeniyle AVM’nin hemen yanında bulunan 500 yıllık Ağa Camii, büyük bir hasar görmüş ve caminin bir bölümü ibadete kapatılmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu