FutbolGündem

Dirk Kuyt; Türkiye Euro 2016’ya katılma şansı olan bir takım!..

Dirk Kuyt; Türkiye Euro 2016’ya katılma şansı olan bir takım!.. Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hollandalı futbolcu, Galatasaray ile oynayacakları karşılaşma öncesinde görüşlerini dile getirdi.

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin hazırlıklarını sürdürüyor. Antreman sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kuyt, Galatasaray maçını sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Ntvspor’un haberine göre, Kuyt şöyle konuştu; Galatasaray maçları kendi hikayesi olan maçlardır. Zorlu maçı sabırsızlıkla bekliyoruz son derece iyi çalışıyoruz. Diğer oyuncular da derbiye hazır olabilmek için çok iyi çalışıyorlar.

Galatasaray maçı için hazır olmalıyız. Bekir’den yoksun sahaya çıkacağız ama bunun üstesinden geleceğiz ve bunun için yeterli zamanımız mevcut. Derbide kimin Bekir’in yerine kim oynarsa oynasın elinden geleni yapacağından eminim.

“İSMAİL KARTAL DA AYKUT KOCAMAN GİBİ…”

Sezon başında yaşanan teknik direktör değişikliği ve ilk 5 haftayı değerlendiren Hollandalı yıldız, henüz hazır olmadıklarını dile getirdi ve ekledi; Teknik direktörümüze saygı duyuyoruz ve onu destekliyoruz. Sezon başında yaşanan bu değişiklik elbet zorlayıcı oldu ama gördüğünüz gibi bu takımın ne kadar çok çalıştığı ortada. Kendimizi 6 hafta önce geliştirmemiz gerekiyor ancak yine de gelişimimiz hala devam ediyor.

Aykut Kocaman geldiğinden bu yana bilimsel çalışıyoruz. İsmail Kartal ile de bu devam ediyor. Bu takım her hafta daha güçlü oluyor. İstatistiklerden raporlardan bunu görebiliyoruz. Bayern Münih, Arsenal gibi takımlar başlangıçta yüksek tempoda oynayan ekipler. Sonuçlara bakarsanız onların kolay kazanmasını beklediğimiz maçlarda zorlandılar. Bizim için Konyaspor’a karşı 10 kişi oynamak zordu ama kazanarak gerekeni yaptık. Sadece bir maç kaybettik, onda da büyük hayal kırıklığı yaşadık. Kendi adımıza çok üzüldük.

“DOĞRU SEÇİM OLDU”

Geçtiğimiz hafta Hollanda Milli Takımı’nı bıraktığını açıklayan Kuyt verdiği karar için ‘Doğru seçim’ ifadesini kullandı. 17 yıl boyunca milli takımda oynadığını hatırlatan Kuyt; “Sakatlıklarımın çoğu milli takımda gerçekleşti. Umarım artık daha az sakatlık yaşarım. Milli takımı bırakmakla doğru bir karar aldım. Artık sadece Fenerbahçe’ye konsantre oluyorum ve 4. yıldızı takma adına daha çok çalışıyorum. Fiziksel olarak kendimi hala çok güçlü hissediyorum. Türkiye’deki en güçlü oyunculardanım.” dedi.

“TÜRKİYE BASKI ALTINDA”

Tecrübeli yıldız, Türkiye’nin Euro 2016 Elemeleri hakkında ise; “Türkiye Euro 2016’ya katılma şansı olan bir takım ancak İzlanda maçı beni şaşırttı. Türk halkı ve medya organizasyona katılmayı çok istiyor ve bence bu takım üzerinde baskı yaratıyor. Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na katılamayacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu