FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç; Bir alt ligde oynamak için federasyondan yardım istedik

Fenerbahçe Asbaşkanlarından Ali Koç, TFF binasından ayrıldıktan hemen sonra kısa bir açıklama yaptı. Ali Koç, bir alt lige inmek istediklerini federasyona ilettiklerini ve federasyondan destek istediklerini belirtti.

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, isyan etmediklerini ve camianın daha fazla zarar görmemesi gerektiğini de ifade etti. Ali Koç’un açıklamaları Fenerbahçe resmi sitesinden de yayınlandı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım, Futbol Federasyonu’na giderek bir alt ligde oynama taleplerini iletti. Bir isyan halinde olmadıklarını ve olumsuz bir görüşme yapmadıklarını belirten Ali Koç, “Bu durum bir paradigma değişikliği. Çok önemli ve çok etraflıca irdelenmesi gerekir” dedi. Ali Koç, öfkelerinin yapılanlardan çok yapılmayanlara karşı olduğunu da vurguladı.

Asbaşkan Ali Koç’un açıklaması şöyle;

Türkiye Futbol Federasyonu kurmayları ile konuyu istişare ettik. Bu bağlamda Federasyon’dan, Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu durum ve yapılanları göz önünde bulunduklarında yardımcı olmalarını, daha fazla zarar vermeden en doğru ve gerçekçi şekilde Fenerbahçe’nin bir alt ligde oynayıp oynayamamasının irdelenmesini, teknik ekiplerimizin istişaresi konularında buluştuk, konuştuk, dertleştik.

İsyan halinde veya olumsuz bir görüşme için gelmedik. İleriyi dönük olarak, futbol ailesinin paydaşları olarak, bu ailenin önemli oyuncularından biri olarak Federasyondan bize yardım etmesini ve saygı duymasını istişare ettik. Varsa bu konunun en doğru yöntemleri araştırılacak ve bize görüş belirtilecek. Biz de kendi aramızda istişare edeceğiz. Bu durum bir paradigma değişikliği. Çok önemli ve çok etraflıca irdelenmesi gerekir.

Sadece Fenerbahçe için değil, tüm Türkiye için en hayırlı kararın verilmesini istiyoruz. Öfkemiz yapılanlarla ilgili değil, yapılmayanlarla ilgili. Daha sağlam durmamız gerekiyordu. Dün verdiğimiz karar doğrultusunda, en uygun süreçlerle nelerin yapılıp yapılamayacağı istişare edilecek. Biz de bu konuyu kendi aramızda görüşeceğiz. Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç basın mensuplarının bir sorusu üzerine, TFF’nin kararını önümüzdeki hafta başında açıklamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu