FutbolFutbolda ŞiddetGündem

Fenerbahçe, hasar raporunu TFF’ye gönderdi; Derbinin faturası 485 bin TL!..

Fenerbahçe Kulübü, dün akşam Beşiktaş ile oynanan derbi maçtan sonra siyah-beyazlı taraftarların yapmış olduğu hasarları açıkladı.

Stat müdürlüğünün hasar tespit raporuna göre Beşiktaş seyircisi 184 koltuğu tahrip etti, tribündeki tuvaletleri kullanılamaz hale getirdi.

Karşılaşmada Beşiktaşlı seyircilerin bulunduğu misafir takım tribününde 184 plastik koltuk kullanılmaz hale gelirken; pimapen, fayans ve demir kapılar ile tuvaletlerdeki batarya, rezervuar, musluk, masa ve camlar da kırıldı. Koridorlardaki aksesuarlara, klima ünitesi ve ses yayın panolarına da zarar veren rakip takım taraftarların statta oluşturduğu hasar listesi şu şekilde;

184 Adet Plastik koltuk
7 Pimapen kapı
3 Demir kapı
10 Batarya
7 Rezervuar
10 Köpüklü sifon
7 Musluk
1 Müdahale kapağı
1 Ahşap kapı
3 Deri koltuk
1 Ahşap masa
1 Adet 5 x 5 PVC
7 Adet 120 x 50 PVC
4 Adet 50 x 90 PVC
1 Adet 350 x 3200 Folyo Baskı (Tribün Reklam Panosu)
1 Adet 2.5 x 1 m2 Fibergas
Ses Yayın Panosu
Dış Klima Hortumu
Klima Dış Ünitesi
20 Adet 2 x 40 TMS Armatör
22 Adet 26 watt ampul
3 Adet çiftli elektrik anahtarı
30 m2 Fayans
72 Adet 15 x 7 tribün sıra numarası PVC
2500 m2 Badana
1 Plaka Betopan
Ağ Hasarı (150 m2’lik tek parça ağ yanmış)

HASAR RAPORU TFF’YE GÖNDERİLDİ

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun derbi maçlara rakip takım seyirci alınmaması yönündeki kararına rağmen, Beşiktaş Kulübü Yönetimi’nin talebine olumlu cevap vermiş ve rakip takım seyircilerinin maç izlemesine izin verilmesi sağlanmıştı. Sarı-lacivertli kulüp, stattaki hasarların görüntüsünü Futbol Federasyonu’na gönderdi.

İstanbul BŞB Başkanı Kadir Topbaş; Derbi maçında taraftarın verdiği zarar 485 bin lira

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan derbi maçı öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarda 11 metrobüs aracının tahrip edildiğini belirtti. Topbaş, araçlardaki tahrip ve seferlerin yapılamamasından dolayı oluşan yaklaşık 485 bin liralık zararı tazmin etme yoluna gideceklerini kaydetti.

Kadir Topbaş, dün geceki olaylı derbiye ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kadir Topbaş, yaşananların üzücü olduğunu ve kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Doğan zararın karşılanması için girişimlerde bulunacaklarını aktaran Topbaş şunları söyledi; Dün maalesef Fenerbahçe ve Beşiktaş derbi maçı öncesinde Uzunçayır metrobüs istasyonunda hoşumuza gitmeyen ve çağdaş bir şehre yakışmayan tarzda toplu taşıma araçları ile ilgili içindeki yolcuları da tehdit edecek boyutta bir eylem gördük.

11 metrobüs aracımız burada hasar gördü. İçerideki insanlarımız büyük bir panik ve korku yaşadı. Üzücü bir olay, kabullenilmesi mümkün olmayan bir olay. Kente hizmet eden önemli bir aks burası, bunu anlamakta mümkün değil. Bundan dolayı 11 adet aracımızın devre dışı kalması münasebetiyle de 55 sefer yapılamadı. Bunun da bize takriben 485 bin lira civarında bir maliyeti var. Şu anda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. İETT Genel Müdürlüğü bununla ilgili mutlaka tazmin etme, bedelini alma yoluna gidecek. Önce belirli kulüple veya kulüplerle görüşmek suretiyle arkasından, tabii kayıtlar var, tespitler var gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Otobüslerin milli servet olduğunu hatırlatan Topbaş, “Ciddi maliyetlerle elde ettiğimiz bu otobüslerin tahrip edilmesi bir anlamada İstanbul’un hizmetinin aksaması anlamına gelmektedir. Biz isteriz ki farklı formaları giymiş İstanbulluların beraber seyahat etsinler, coşkuyu birlikte yaşasınlar. Spor bu demektir, bir eğlencedir. O günkü metrobüste yaşanan olay gerçekten çok üzücü. Düşünün ki içindeki insanları, yaşananları, panikleri, rahatsızlıkları, psikolojik durumlarını, depresyonları, onları hiç hesaba katmıyoruz. Onlar ayrı bir olay diliyoruz ki bu tür olaylar bir daha yaşanmaz.” şeklinde konuştu.

Toplu taşımada bir aksaklık olması için diğer hatlardan otobüs çektiklerini ifade eden Topbaş, “Toplu taşıma araçlarımızı artırmayı, daha fazla yaygınlaştırmaya çalışırken bu şekilde tahrip edilmesi tabii ki bizi de hizmet açısından engellemek-te. Biz de gerekli cezai uygulamayı yaptırmak üzere yargı yoluna gideriz. Eylemi yapanların kamera kayıtları var. O tak-dirde de kişilere gidecek kadar bir yargı süreci yaşanabilir. Çok kısa sürede onarılıp tekrar devreye sokulacak” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu