FutbolGündem

Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde 2200 polis ve 1050 özel güvenlik görev yapacak!..

Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde 2200 polis ve 1050 özel güvenlik görev yapacak!.. Fenerbahçe – Galatasaray derbisi öncesinde Vali Hüseyin Avni Mutlu güvenlik tedbirleri konusunda açıklama yaptı…

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 10 Kasım Pazar günü oynanacak derbi maça ilişkin, “İnşallah derbiye yakışır centilmenlik içerisinde, futbola, spor ruhuna, her iki güzide takımımıza yakışır bir müsabaka arzu ediyoruz. Bu çerçevede 2 bin 200 polis memuru ve bin 50’de özel güvenlikçi planlaması yaptık” dedi.

Mutlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirmesi Kongresi’nin açılışının ardından gazetecilerin Fenerbahçe – Galatasaray derbisine ilişkin sorularını yanıtladı. HTSpor’un haberine göre, maç için alınan güvenlik önlemlerinin sorulması üzerine Mutlu, önemli bir derbinin pazar günü saat 19.00’da oynanacağını hatırlatarak, iki takıma da başarı diledi.

Emniyet birimlerinin, daha önceki derbi maçları da gözönünde bulundurarak, kulüpler ve taraftar temsilcileriyle müşterek tedbirler aldığını anlatan Mutlu, şunları kaydetti;

Bu tedbirleri en iyi şekilde uygulayacağız. İnşallah derbiye yakışır centilmenlik içerisinde, futbola, spor ruhuna, her iki güzide takımımıza yakışır bir müsabaka arzu ediyoruz. Bu çerçevede 2200 polis memuru ve 1050 de özel güvenlikçi planlaması yaptık. Bu kadroyla nitelikli, güvenlikli bir maç izleneceğini düşünüyoruz. Burada en önemli şey; kulüplerimizle birlikte takımlarımıza ve özellikle taraftarlarımıza düşen yaklaşımlardır. Taraftarlarımızın bu konuda hassasiyetlerine her zaman güveniyorum.”

İstanbul Valisi Mutlu, kulüplerin aralarında yaptığı mutabakat sonucunda, rakip takımların taraftarlarının bu tür derbi maçlara davet edilmediğini belirterek, bu kural çerçevesinde tedbirlerin sürdürüleceğini dile getirdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu