FutbolGündem

Ferit Şahenk Fenerbahçe Başkanı olacak iddiası!

Ferit Şahenk Fenerbahçe Başkanı mı oluyor? Fenerbahçe’de Mayıs ayında yapılması beklenen kongrede Doğuş Holding’in sahibi Ferit Şahenk’in başkan adayı olacağı ileri sürüldü. / Fenerbahçe Haberleri…

Habertürk’ün haberine göre; Aziz Yıldırım’ın tutuklanmasının ardından kulübün yaşadığı zor günlerde kulübe sahip çıkan ve camianın büyük sevgisini kazanan Ali Koç’un başkanlığı düşünmediğini bildirmesinin ardından kongrede yeniden Aziz Yıldırım’ın başkan seçilmesi planlanıyordu.

Ancak Fenerbahçe’nin önde gelen isimleri, 104 yıllık kulübün bu şekilde yönetilmesinin hem yakışık almadığını, hem de mümkün olmadığını düşünerek sürpriz bir isme adaylık teklifi götürdüler. Bu isim iş dünyasının önde gelen simalarından, Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk. Fanatik düzeyde Fenerbahçeli olduğu bilinen, hatta Ali Sami Yen’deki Galatasaray-Fenerbahçe maçlarına bile Sarı-Lacivertli forma giyerek gitmekten çekinmeyen Ferit Şahenk bugüne kadar kendisini yapılan yöneticilik tekliflerine, “Ben tribünde taraftar olarak çok mutluyum” yanıtını veriyor ve yönetime girmekten kaçınıyordu. Ancak bu kez Ferit Şahenk görevden kaçamadı.

Çok üst düzey bir Fenerbahçe Kulübü üyesinin “Kulübün bu zor dönemde sana ihtiyacı var. Madem Fenerbahçelisin, göster Fenerbahçeliliğini” demesi üzerine Ferit Şahenk görevi şartlı olarak kabul etti. Öneriyi getirenleri kıramayan ve kulüp zor günleri atlatıncaya kadar başkanlık görevini almayı kabul eden Şahenk, Mayıs ayında yapılacak seçim kongresinde başkan adayı olacak. Şahenk’in listesinde kimlerin yer alacağı ise şimdilik sır gibi saklanıyor. Ancak 2. Başkan ve başkan vekili Nihat Özdemir’in Şahenk’in listesinde yer alacağı tahmin ediliyor. Bir başka eski yönetici Hamdi Akın’ın da yönetime gireceği Fenerbahçe kulislerinde konuşuluyor. Saadettin Saran’ın da adı kulislere düştü bile. Mevcut yönetimden Cihan Kamer’e de görev verileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ali Koç’un ise bu dönem Fenerbahçe yönetiminde görev almak istemediği ve özellikle son 1 yıldır kendi işlerine hiç vakit ayıramamaktan şikayetçi olduğu için yeni yönetimde görev almak istemediği söyleniyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu