DünyaGündem

FIFA’dan Brezilya’daki protestolara kınama!..

FIFA’dan Brezilya’daki protestolara kınama!.. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Brezilya’da hafta sonu yaşanan Dünya Kupası karşıtı eylemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

FIFA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenen ve bir kişinin vurularak yaralandığı eylemlere ilişkin, “FIFA, insanların barışçıl yollarla protestosunu gösterme hakkına tamamen saygı duysa da yaşanan şiddeti kınamaktadır” ifadesine yer verildi. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, FIFA, Brezilya’da geçen yaz düzenlenen Konfederasyonlar Kupası’nda alınan güvenlik tedbirlerinden memnun kalındığını ve önümüzdeki Dünya Kupası’nda bu konuda bir sorun yaşanmayacağının da güvencesini verdi.

Brezilya’nın evsahipliği yapmaya hazırlandığı FIFA 2014 Dünya Kupası’na ayrılan bütçenin fazlalığından yakınan binlerce kişinin protesto gösterisi şiddete dönüşmüş, çıkan olaylarda 100’den fazla eylemci gözaltına alınırken, üzerinde patlayıcı olduğu şüphesiyle bir kişi güvenlik güçleri tarafından vurularak hastaneye kaldırılmıştı.

FIFA, 12 Haziran ile 13 Temmuz arasında düzenlenecek Dünya Kupası’nın ulaşım altyapısı, statların hazır hale getirilmesi gibi konularda Brezilya hükümetine hızlanması yönünde daha önce uyarılarda da bulunmuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu