DünyaGündem

FIFA yetkililerine dev operasyon! Yolsuzluk, kara para aklama, şantaj

Kara para aklama, şantaj ve dolandırıcılık suçlamalarıyla en az 10 FIFA görevlisi İsviçre’de gözaltına alındı.

3 yıldır ABD Adalet Bakanlığı ve FBI tarafından sürdürülen soruşturmanın ardından bugün İsviçre’nin en lüks otellerinden Baur au Lac’a polis baskın düzenledi. Baskında 10’dan fazla FIFA yetkilisinin gözaltına alındığı bildirildi.

New York Times’a konuşan bazı kaynaklar yolsuzluk, FIFA’nın üst düzey yöneticileri hakkında şantaj, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarıyla ilgili kanıtlar bulunduğunu belirtti.

Gözaltına alınanlar arasında FIFA’nın başkan yardımcıları Cayman Adaları’dan Jeffrey Webb ve Uruguay’dan Eugenio Figueredo var. Figueredo ayrıca bir dönem Güney Amerika Futbol Federasyonu Başkanlığı da yapmıştı. Daha önce etik kuralları ihlal etmekle suçlanan Trinidad ve Tobago’lu yönetici Jack Warner da var. Kosta Rika’lı Eduardo Li de gözaltına alınanlar arasında.

Gözaltına alınanların ABD’ye iade edilmesi ve New York’ta yargılanması bekleniyor.

Sepp Blatter’in gözaltına alınanlar arasında olmadığı ve FIFA Başkanı’nın suçlananlar arasında olmadığı belirtildi. FIFA yakın zamanda Katar ve Rusya‘da oynanacak Dünya Kupası finalleriyle ilgili rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu