FutbolGündem

Florya’da Aysal – Mancini zirvesi!..

Florya’da Aysal – Mancini zirvesi!.. Gelecek sezonun yapılanması için başkan Ünal Aysal ile teknik direktör Roberto Mancini, Florya’da teke tek bir zirve yapacak…

Mali kongreden hasarsız sıyrılan Ünal Aysal, Bursa galibiyetinin ardından gece geç saatlerde tescillenen 124 milyon liralık vergi cezasının şoku ile sarsıldı. Radyospor’un haberine göre, Ünal Aysal, kısa vadeye yayılan borçların yeniden yapılandırılması için bir banka ile 100 milyon Dolarlık kredi için anlaşmaya varmış durumda. Bu kredinin büyük bir bölümü borcun kapatılması ve vadenin uzatılması için kullanılırken, ne kadarının transfere kullanılacağı başkan Ünal Aysal ile Mancini görüşmesi sonrasında kesinlik kazanacak.

100 milyon Dolarlık kredi anlaşmasına rağmen başkan Ünal Aysal’ın transfer konusunda bu kez elinin geçmişte olduğu gibi açık olmayacağı sızan bilgiler içinde. Mali kongredeki sert eleştiriler Ünal Aysal’ı hala sarsmış durumda. Bu yüzden Aysal, bazı oyuncuların satışı ile elde edilecek gelir yoluyla transfer harcamalarının önemli bir bölümünü karşılayacak bir politika izlemeyi hedefliyor. Örneğin bu sezon Malaga’da kiralık oynayan Amrabat’ın İspanya’daki başarısı, Faslı oyuncunun 5-6 milyon Euro arasında bir rakama satılmasını gündeme getiriyor. Ancak bu satıştan elde edilecek para ile geleceğe dönük yıldız adayı genç isimler transfer edilerek kadro güçlendirilecek. Ayrıca Drogba ve Eboue gibi yüksek kontratlı oyuncular ile yollar ayrılacak ve bütçe rahatlayacak.

MANCINI’NİN İSTEDİKLERİ 45 MİLYON EURO

Ünal Aysal’ın bu kez transferde tutumlu bir tasarruf politikası izlemesi, Mancini’nin beklentilerini karşılayıp karşılamayacağı düşünülüyor. Mancini ise başta Drogba’nın yerine önemli bir golcü ve orta alan ile savunmaya yıldız isimlerin transferini hedefliyor. Mancini’nin hayal ettiği 3 ismin maliyeti 45 milyon Euro’ya ulaşacak düzeyde. Ayrıca İtalyan teknik adamın kadro rotasyonu ve kulübenin genişlemesi için düşündüğü 6-7 oyuncu transferi daha var. Bu transferlerin maliyeti de en az 15 milyon Euro civarında olacak. Yani Mancini’nin transfer istekleri eksiksiz gerçekleşirse kulübe 65 milyon Euro gibi bir maliyetin çıkması söz konusu olabilir.

Mancini’nin bu isteklerine başkan Ünal Aysal’ın olumlu yanıt vermesi beklenmiyor. Bu durumda Aysal ile Mancini zirvesinden nasıl bir sonuç çıkacağı merak ediliyor. Ancak bilinen bir gerçek var ki, transfer istekleri gerçekleşmediği takdirde Mancini kolayca kırılan ve küsen bir yapıya sahip. Daha önce Inter ve Manchester City kulüplerinde aynı çelişkiyi yaşadığı için İtalyan hoca ardına bakmadan istifa yolunu seçmişti. Aynı şeyin Galatasaray’dayken gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu