FutbolGündemRöportajlarSon Dakika

Fuat Yaman : Rahat Oyun

Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve teknik direktörü deneyimli teknik adam Fuat Yaman’ın ”Rahat Oyun” başlıklı yazısı ;

Ligde seyir zevfki veren az takım var.Bunlardan ikisinin maçı ama önemli bir nokta her iki takımda da önemli eksikler var.Bu eksikler özellikle savunmada ciddi açıklara sebep oldu.Özellikle ilk yarıda her iki takım da çok pozisyona girdi.Savunmada daha acemi oyuncuları olan taraf Kasımpaşa’ydı.İlk kez oynayan stoper(kesici)Mert(95 doğumlu)çok acemice bir penaltı yaptı.
Beşiktaşta son haftalarda haklı eleştirilere uğrayan Necip ilk yarıda oyunu belirleyen oyuncu oldu.Çizgiden gol çıkardı.Ardından Demba Ba’ya ikinci golü attırdı.
Beşiktaşta sol savunmacı Motta’nın çok aksaması Kasımpaşa’nın o kanadı etkili kullanmasına sebep oldu.Ayrıca Motta’nın 11. Dk.da ikinci sarıdan atılmaması hakemin lütfuydu.

Krim Frei ve Gökhan Töre’nin nerdeyse ilk yarıda hiçbir şey yapmadığı oyunda Beşiktaş Sosa ve Demba Ba ile etkili olmaya çalıştı.Yedek kulübesinde hamle şansı fazla olmayan Şota için maç zorlaştı.Tek beklenti Beşiktaş’ın öne geçtiği maçlarda oyunu belirleyen beceriyi gösterememesiydi.İkinci yarıya Kasımpaşa önde baskı yaparak başladı.Beşiktaş daha önce yaşadığı sıkıntılardan ders almadığını gösteren pasif oyununa devam etti.Bu bölümde Kasımpaşa’nın etkili hücumcularının olmaması Beşiktaş adına şanstı.

Etkisiz oynayan Kerim Frei-Olcay ve Gökhan Töre-Oğuzhan değişiklikleri yerinde oldu.Oyunu tekrar kontrol eden Beşiktaş skoru arttıracak ataklar yapmaya başladı.Rakibin kendisini tehdit edeceği oyunculardan yoksun olması oyunu rahatlatan unsurlardan biriydi.Demba Ba,Necip ve Sosa’nın etkili oynaması maçı kopartan etkenlerdi.Kaleci Cenk’in de güvenli duruşu önemli bir kazanç.

Kaynak : BesiktasPostasi.Com

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu