FutbolGündemTransfer

Galatasaray Başkanı Adnan Polat; Medya Adnan Sezgin’i sevmez

İçerik gizle
1 Galatasaray Haberleri / Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Türk Telekom Arena Stadı’nda Ali Kırca ve Mehmet Ali Birand’ın sorularını cevaplandırdı.

Galatasaray Haberleri / Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Türk Telekom Arena Stadı’nda Ali Kırca ve Mehmet Ali Birand’ın sorularını cevaplandırdı.

Yarın akşam Ali Sami Yen Stadı’nda son maçlarını oynayacakları için üzgün olduklarını ifade eden Adnan Polat, “Yarın için hazırlanıyoruz. Her şey hazır olsun istiyoruz ama mutlaka eksiklikler oluyor. Yarın da çok duygu yüklü gece olacak herhalde. Ben de üzgünüm. İlk maçıma 11-12 yaşında gitmiştim. Ben de biletsiz girmiştim. Güvenlik görevlisi beni dışarı çıkarırken kafam sıkışmıştı. Böyle zamanlardan bu tarafa geldik. Benim için tabi ki çok üzücü bu yüzden Ali Sami Yen’e veda etmek” diye konuştu.

Galatasaray tarihinde büyük başarılara sahip Fatih Terim ve Mustafa Denizli’nin yarınki Ali Sami Yen Stadı’nda veda maçına davet edildiğini kaydeden Adnan  Polat, sözlerini şöyle sürdürdü; Ulaşabildiğimiz herkesi davet ettik biz. Arzu ederlerse hoca olarak arzu ederlerse futbolcu olarak hem Mustafa Denizli hem de Fatih Terim davet edildi. Gelmek isteyen herkesi bekleriz.

15 Ocak’ta açılışı yapılacak Türk Telekom Arena için bilet satışı olmayacağını,  sadece davetlilerin bu etkinliğe katılacağını vurgulayan Adnan Polat, kendilerine 200 bin davetiye talebinin geldiğini açıkladı. Başkan Polat, cuma günü stat açılışında trafikte herhangi bir olumsuz durumun oluşmaması için taraftarlardan stada metroyla gelmelerini istedi.

Adnan Polat; Cumhurbaşkanı Gül açılışa gelecek

Adnan Polat, 15 Ocak’taki açılışa üst düzey katılımın olacağını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü; O gün birçok kişi Galatasaray’ın tarihine tanıklık etmek isteyecek. Muhtemelen binlerce sorun çıkacak burada. Biz de böyle olsun istedik zaten yaşarken görmek istedik. Sayın Cumhurbaşkanımız da gelecek buraya. Tabi onlar olunca ulaşımdan protokole kadar bir sürü şey yaşanacak.

Adnan Polat, Türk Telekom Arena Stadı’nın yapımında en büyük payın şüphesiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu vurguladı. Adnan Polat, “Buranın ilk protokolünden başlayarak bugüne kadar Sayın Başbakan stadın yapılmasıyla yakından ilgilendi ve takip etti. Bazen ben bir sorun için kendisini aradığımda, “Sen merak etme ben onun talimatını verdim bile” dediği de oldu bana. Başta sayın Başbakan olmak üzere emeği geçen tüm kamu kurumlarına teşekkür ederiz. Bunu her zaman söylüyorum en büyük pay Başbakan’a aittir” diye konuştu.

Adnan Polat, Türk Telekom Arena Stadı’nın üstünün mayıs ayı içinde kapatacaklarını belirterek, şöyle konuştu; Çatıyı mayıs ayında kapatacağız gibi görünüyor. 24 ay içinde bu çatının kapaklarını takmak zorundayız. TOKİ ile yaptığımız anlaşma böyle. TOKİ’nin oraya harcayacağı parayı biz içeri harcattık ve çatının kapanma işlemini üzerimize aldık.”

Başkan Polat; Rakipler Ali Sami Yen’den kurtulduklarına sevinmesinler

Adnan Polat, rakiplerinin Ali Sami Yen Stadı’ndan kurtuldukları için fazla sevinmelerine gerek olmadığını Türk Telekom Arena’nın rakiplerini daha da zorlayacağıın kaydetti. Başkan Polat, Türk Telekom Arena’nın daha büyük bir cehennem olduğunun altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü; Burası bizi psikolojik, sosyolojik olarak yükseliş içine sokuyor. UEFA kriterlerinin açıklanmasından sonra devreye giren ilk stadyum. Onun için sarı koltuklar yok.

Merdivenleri sarı yaptık ama çok da belli olmuyor. Rakip takımlar için konuşmak gerekirse Ali Sami Yen’den kurtulduklarına sevinmesinler burada onları daha büyük cehennem bekliyor. İnanılmaz akustik var. Ben burada 50 bin kişiyi düşünemiyorum. Ayrıca Ali Sami Yen’den 3-4 misli daha çok kazandıracak bize bu stat. Gecikmesi de ciddi bire gelir kaybına yol açtı hatta. Türk Telekom Arena, Galatasaray’ın gelecek 50 yılının planlandığı bir stadyum olacak.

Adnan Polat, Galatasaray taraftarlarının her zaman aklı başında mesajlar verdiğini ancak son transferleri Kazım Kazım’ın konu dışında olduğunu açıkladı.

Başkan Polat; Medya Adnan Sezgin’i sevmez

Adnan Polat, Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin hakkındaki bir soruya ise şu cevabı verdi; Florya’da belli disiplin gerekiyor. Ben Adnan Sezgin’in görevlerini defalarca anlattım. Ben Adnan Sezgin’in imzasının altına imzamı atarım diye de defalarca söyledim. Adnan Sezgin, Florya’nın idari mekanizmasını organize eden kişidir. Hagi, mesela şimdi beğenilen isimleri ona veriyor, Adnan Sezgin de bu transferleri yapıyor. Ama ne kapsamında?

Bizim verdiğimiz bütçe kapsamında. Teknik direktörün verdiği isimleri Adnan Sezgin alıp, getiriyor. Burada Adnan’ın suçu ne? Medya sevmez Adnan Sezgin’i. Çünkü Adnan Sezgin’in ağzından laf alamazsınız. Adnan Sezgin hiçbir zaman haber sızdırmaz. Ben orada sevilsin diye tutmuyorum ki Adnan’ı zaten. Adnan Sezgin’i iş yapsın diye tutuyorum, gayet de iyi yapıyor işini. O kadar sözleşme yaptık tek sıkıntı yaşamadık. FIFA’da sayısız davamız vardı biz geldiğimizde.

Adnan Polat; Adnan Sezgin kulübü 7 milyon euroluk zarardan kurtardı

Adnan Sezgin’in kulübü 7 milyon euroluk zarardan kurtardığını açıklayan Adnan Polat sözlerini şöyle sürdürdü; Song ile Ribery’nin menajeri Bruno diye bir arkadaşımızdı. Song için öyle bir sözleşme yapılmış ki, ‘Ödemede her geciken gün için bin euro ödenir’ yazıyordu. Toplamda 600 bin euro alacakları vardı bizden mesela futbolcu ile menajerin. Bu ödemeler gecikince bu rakam 8 milyon euroya çıkmış! Böyle bir sözleşme olamaz. Bruno da bizden bu parayı alamıyor çünkü para yok o zaman. O sene Şampiyonlar Ligi’ne girdik, UEFA’dan gelir gelecek bize.

Bruno da UEFA’ya gitmiş, başvurmuş önlem koydurmuş gelirlere. Biz de bu arkadaşı çağırdık, gelmedi. Bunu tehdit etmişler korkuyor gelmeye falan. Adnan Sezgin gitti bu adamla İsrail’de buluştu, konuştu, 1 milyon euro ödeyerek kurtulduk. 7 milyon euroluk zarardan kurtardı kulübü. Bunları kimse bilmiyor tabi ki! Bir sıkıntı olduğu zaman, “Vurun Adnan Sezgin’e!” diyorlar.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat; Adnan Sezgin defalarca istifa etmek istedi

Adnan Polat, medyada büyük eleştirilere maruz kalan Adnan Sezgin’in defalarca istifa etmek istediğini fakat bunu kabul etmediklerini açıkladı. Başkan Polat, “Adnan Sezgin, bana defalarca istifa etmek için geldi hem de ağlamaklı geldi! Ben de müsaade etmem işini yapan insanın haksız yere görevden alınmasına kusura bakmayın. Adnan Sezgin bizimle de futbol muhabbeti yapıyor, teknik direktörle de. Karar organı değil kesinlikle. Bu konuda görüş de aldım ben yönetimden zaten. Olumlu konuşan da oldu, olumsuz konuşan da. Zaten bir insan için herkesin aynı konuşması mümkün değil” diye konuştu.

Başkan Adnan Polat, Galatasaray’ın eski teknik direktörlerinden Frank Rijkaard’a 65 maç dayandığını söyledi. Rijkaard’a yapılan eleştirilere her zaman göğüs gerdiklerini açıklayan Başkan Adnan Polat, “Ben Rijkaard’a 65 maç dayandım. Türk medyasının Rijkaard’a yaptığı bombardımanı göğüsledik. Futbolcuların profesyonel insanlar olduğunu, bu kadar para kazandıklarını, kendi disiplinlerini kendilerinin sağlayabileceklerini söyledi hep. Son derece yumuşak bir insandı Rijkaard da. Biz de kurallara bağlı kaldık. Sonucu gördük” dedi.

Adnan Polat; Hagi’yi geçen yıl getirecektik

Adnan Polat, Rijkaard’ın ardından takımın başına getirdikleri Hagi’yi aslında geçen yıl devre arasında takımın başına getirmek istediklerini fakat Rumen Hoca’nın ‘Ben devre arasında gelmem’ demesi üzerine bu operasyonun gerçekleşmediğini açıkladı.
Başkan Polat, Hagi olayıyla ilgili olarak şunları söyledi; Ben Hagi’yi daha 1 sene önce getirmek istiyordum. O sırada olmadı. Devre arasıydı. Kendisi bize ‘Ben devre arasında gelmem’ demişti. Kısmet bu dönemeymiş.

Rijkaard’dan sonra geldi, ben iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Bundan sonrası onun performansına bağlı. Sezon sonunda beklediğimiz gibi olmazsa göndereceğiz gibi durum yok. 1,5 senelik sözleşme yaptık biz. Görevinin başındadır kendisi. İnşallah gelecek sezon da başarılı olur. Onunla devam edeceğiz. Gelecek sezonun takımını kurmak için biz gayret ediyoruz. Şu an yapılan transferler gelecek senenin transferleri. Hagi’nin yöneteceği takımın transferleri bunlar.

Başkan Adnan Polat; Arda Manisaspor’da oynarken Beşiktaş ile görüşüyormuş-
Başkan Adnan Polat, takım kaptanları Arda Turan’ın Manisaspor’da forma giydiği dönemde Beşiktaş ile görüştüğünü kaydetti. Adnan Polat, “Arda’yı çok genç yaşta kaptan yaptık. Bu yüzden de eleştiri aldık. Ben onun kaptanlığından hiç pişman olmadım. Manisaspor–Fenerbahçe maçını izliyorum. Manisaspor maçı 5-3 kazanmıştı. Arda diye biri fırtına gibi oynuyor. Adnan Sezgin’i aradım, ‘Kim bu çocuk?’ dedim. ‘Bizim o başkanım’ dedi. Hemen Arda’yı aradım, dedim ki, “Sezon bitince hemen bavulunu topluyorsun, Florya’ya geliyorsun…” O dönem kendisini kimse aramadığı için Beşiktaş’la görüşüyormuş… Bu tür değerleri kazanmamız lazım” şeklinde konuştu.

Adnan Polat, sezon başında kadrolarına dahil ettiklerini Misimovic’ten büyük umutlar beklediklerini fakat Hagi, bu oyuncuyu istemeyince yollarını ayırmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Adnan Polat, ara tranfser döneminde Fenerbahçe ile yollarını ayıran Kazım için Hagi’yi uyardığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; Kazım’ın transferi ile ilgili konuşmalar gündeme gelince ben söyledim. Bu adam iyi futbolcu ama bunun disiplinle ilgili sorunları var. Hagi bana, “Ben her türlü sorumluluğu alıyorum” dedi.

Bu futbolcunun kendisine çok lazım olduğunu söyled, almamızı istedi. Hagi bunu söyledikten sonra Adnan Sezgin konuştu Kazım’la. Türkiye’ye çok genç yaşta geldiğini, hatalar yaptığını söyledi. Çocuğu olacağını, artık yeni hayata başlamak istediğini söyledi. Bence her insana ikinci şans verilmelidir. Kendisi hakkında birçok haber çıktı. Seks skandalları dendi! The Sun Gazetesi bu işi ortaya attı. İşin sonunda Kazım’dan özür dilediler! Bunları gören yok. Kazım’a yaşam şansı verin… Bundan sonra Kazım Galatasaray’ın futbolcusudur.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat; Transferler yapacağız

Gazetecilerin takıma yapılacak transferleri sorması üzerine Adnan Polat, “Culio ile anlaştık. Şu an ön libero ile görüşmelerimiz sürüyor. Transfer bitmeden ismi açıklamamız mümkün değil. Biz şu an iki şirket birleştik, SPK kurallarına tabiyiz. Bundan dolayı önce onlara açıklama yapmamız lazım. Ön libero ile santrfor alacağız. Bu iki mevki için çalışmalarımız sürüyor. Kaleci de var gündemimizde. Toplam 3 mevkimiz var. Lig başlayana kadar bunları bitirmek için uğraşıyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu