FutbolGündem

Galatasaray’ın acı kaybı; Turgan Ece vefat etti!..

Galatasaray‘ın acı kaybı; Turgan Ece vefat etti!.. Galatasaray Kulübü‘nün eski futbolcu ve yöneticilerinden Turgan Ece, 90 yaşında vefat etti…

Ajansspor’un haberine göre, sarı – kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Galatasaray’ın unutulmaz idarecilerinden ve futbolcularından olan Turgan Ece’nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. 1941-45 yılları arasında Galatasaray’da futbol oynayan ve 1958 yılından itibaren yönetim kurullarında görev alan Turgan Ece, Galatasaray’a kazandırdığı değerleriyle sonsuza dek anılacaktır. Turgan Ece’nin ailesine, sevenlerine ve başta Galatasaray camiası olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

 Turgan Ece kimdir?

Turgan Ece, 1924’te İstanbul’da dünyaya geldi. 1930’da Galatasaray Lisesi’nin Ortaköy’deki ilkokul kısmına girdi, 1941-45 yılları arasında İngiliz teknik adam John Begget döneminde Galatasaray Futbol Takımı forması giydi. Kısa süren futbolculuk döneminin ardından sarı-kırmızılı kulüpte bu kez idareci olarak ismini duyuran Ece, 1958 yılında Ulvi Yenal başkanlığındaki yönetim kurulunda genel sekreter olarak görev yaptı. Daha sonra Refik Selimoğlu başkanlığındaki yönetimde ise futbol şubesi sorumlusu oldu.

Suphi Batur’un başkanlığı döneminde yine futbol şubesi sorumluluğunu üstlenen Ece, Selahattin Beyazıt’ın başkanlığı döneminde ise ikinci başkan olarak görev yaptı. Turgan Ece, teknik direktör Brian Birch ile elde edilen 3 lig şampiyonluğu sırasında da futbol takımı menajerliği görevini üstlenmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu