FutbolGündem

Galatasaray’ın yabancı futbolcuları Avrupa Adalet Divanı’na gidiyor!..

Galatasaray’ın yabancı futbolcuları Avrupa Adalet Divanı’na gidiyor!.. Sarı – kırmızılı kulübün AB Vatandaşı statüsündeki futbolcuları, TFF’nin yabancı kısıtlaması kararı sonrası harekete geçiyor.

HTSpor’un haberine göre, sarı – kırmızılı takımda yaşanan 6+0+4 şoku sonrası, Galatasaray’da ‘Avrupa Pasaportu’ taşıyan yabancı futbolcuların Türkiye’de AB Vatandaşı statüsünde oynamak için Avrupa Adalet Divanı’na başvuru yapma kararı aldıkları ileri sürüldü. Yabancı uyruklu oyuncuların, daha önce İspanya’da Nihat Kahveci’nin Avrupa Adalet Divanı’na giderek, Real Sociedad’da AB Vatandaşı statüsünde oynama hakkını kazanmasından yola çıkacakları iddia edildi.

YENİ BİR ÇIĞIR AÇILABİLİR

TFF Başkanlık makamına hitaben 8 Mayıs’ta dilekçe veren Galatasaray’ın, yabancı sınırlamasının AB kuralları ve çerçevesinde revize edilmesini istediği biliniyor. İşleme alınan dilekçede, 1963 tarihli Ankara Antlaşması, 1972 yılındaki ek protokol ve 1980’deki Ortaklık Konseyi kararları çerçevesinde Avrupa Adalet Mahkemesi’nin Nihat Kahveci ile ilgili kararının örnek alınması ve mütekabiliyet esasları çerçevesinde Türkiye’de de AB ülkesi futbolcuları için sınırlamanın kaldırılması gerektiği vurgulanmıştı. Eğer AB Vatandaşı statüsündeki oyuncular Avrupa Adalet Divanı’na böyle bir başvuruda bulunur ve olumlu yanıt alırsa, Türkiye’de bu konuda yeni bir çığır açılmış olacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu