FutbolGündem

Galatasaray’dan müthiş galibiyet! Konyaspor 0 – 5 Galatasaray

Galatasaray Hamza Hamzaoğlu liderliğinde adeta küllerinden doğdu.Sarı kırmızılılar 44 yaşındaki teknik adamla çıktığı ilk deplasman maçında gol olup yağdı!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Konyaspor deplasmanına konuk oldu. Sarı-Kırmızılılar, rakibini Umut Bulut, Burak Yılmaz (2), Emre Çolak ve Hamit Altıntop’un golleriyle 5-0 mağlup etti.


Mücadelede gol perdesi 16. dakikada açıldı. Sağ köşeden kullanılan köşe vuruşunda Chedjou çok iyi yükseldi, Chedjou’nun vuruşunda Konyaspor savunması topu çizgiden çıkardı. Boşta kalan topa hareketlenen Umut Bulut, Konyaspor ağlarını havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden 7 dakika Emre Çolak sahne aldı. 23 yaşındaki futbolcu, Selçuk İnan’ın güzel pasında ceza yayının üzerinden sol ayağıyla bekletmeden vurdu, top köşeye giderek ağlarla buluştu. Galatasaray, bu golle Torku Konyaspor karşısında farkı 2’ye çıkardı.

Emre’den bir ilk

Konyaspor’a karşı farkı 2’ye çıkaran Emre Çolak, bu sezonki ilk golünü kaydetti. Çolak, 2014-15 sezonunda Galatasaray formasıyla çıktığı 8 resmi karşılaşmada gol atamamış ve bir asist yapmıştı.

Burak Yılmaz golleri ikiledi

37. dakikada Sarı-Kırmızılı takımda Burak Yılmaz, ceza sahasına doğru topu sürdü, içeri girer girmez sol ayağıyla Konyaspor ağlarını havalandırdı. Galatasaray, bu golle rakibi karşısında skoru 3-0 yaptı. 58. dakikada skor 4-0 oldu. Burak Yılmaz, Sabi Sarıoğlu’nun ceza sahasının sağından açtığı ortaya kafa vurdu ve kendisinin ikinci, takımının ise 4. golünü kaydetti. Burak Yılmaz, Süper Lig’deki 12. maçında 9. golüne ulaşırken, bu sezon ise toplamda 11. golünü atmış oldu.

Galatasaray, ikinci yarıya aynı 11’le başlarken Torku Konyaspor bir oyuncu değişikliği yaptı. Teknik direktör Aykut Kocaman, Dimitar Rangelov’u oyundan aldı ve yerine Djalma’yı sürdü.

Hasan Kabze zoru başardı

Konyaspor, 55. dakikada gole çok yaklaştı. Djalma’nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Hasan Kabze, Muslera’yla karşı karşıya kaldı. Topu tecrübeli file bekçisinin üzerine vuran Kabze, önemli bir gol fırsatından yararlanamadı.

Galatasaray, ilk oyuncu değişikliğini 59. dakikada yaptı. Emre Çolak oyundan alındı, yerine Hamit Altıntop girdi.

Hamit’in ligdeki ilk golü

Konya Büyükşehir Torku Arena’da goller peşpeşe geldi. Burak Yılmaz’ın ardından Hamit Altıntop sahne aldı. 62. dakikada ceza sahası dışında topu önünde bulan Sneijder, müsait pozisyonda direğe nişanladı. Dönen topu Hamit Altıntop tamamlayarak takımının 5. golünü attı. Bu gol, aynı zamanda Hamit’in geldiği günden bu yana Süper Lig’de attığı ilk gol oldu.

69. dakikada bir oyuncu değişikliği daha gerçekleştiren Hamza Hamzaoğlu, Umut Bulut’u çıkardı, Yasin Öztekin’i dahil etti. Galatasaray, son oyuncu değişikliği hakkını da sakatlanan Semih Kaya’yı oyundan alarak kullandı. 73’te Kaya’nın yerine Hakan Balta girdi.

Sneijder’in topu direkten döndü

Aslan’da geleceğiyle ilgili sürekli haberler çıkan Wesley Sneijder, mücadelede elinden geleni yaptı, ancak şanssızlığı gol atmasına engel oldu. Rakip savunmanın da sert faullerine maruz kalan Sneijder’in bir topu, 2. devrede direkten döndü. Zaten pozisyonun devamında da Hamit, topu ağlarla buluşturdu. Farklı galibiyette Aslan’ın coştuğu gecede Hollandalı futbolcu, takım kadar coşamadı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Konyaspor’u 5-0 mağlup ederek bu sezonki en farklı galibiyetini elde etti.

Kaynak : Fanatik

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu