FutbolGündemPolitika

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Fatih Terim iki takımı da yönetebilir!..

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Fatih Terim iki takımı da yönetebilir!..  Bakan Suat Kılıç, HaberTürk’te yaptığı açıklamalarda Fatih Terim ile Yıldırım Demirören görüşmesini yorumladı… Kılıç, “Fatih Terim iki takımı da yönetebilir” dedi.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Spor Bakanı Suat Kılıç, canlı yayında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;

“Fatih Terim ile anlaşırsa kulübü de onay verirse süreç işler… Fatih Terim’in iki takımı aynı anda yönetebileceğine inanıyorum. Orada Şenol Güneş de olsa Mustafa Denizli de olsa aynı şeyi yapabilirdi. Abdullah Avcı’ya da yeni hayatında başarılar diliyorum. Futbol Federasyonu özerk. Siyaset işin içinde yok dersem kimse inanmaz. “

BAŞBAKAN DA TERİM’İ İSTİYOR

Fatih Terim’in hem Sarı-Kırmızılıları hem de Milli Takımı çalıştırması ilk etapta yönetimde olumsuz karşılanmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Ay-Yıldızlı takımın başına geçmesini arzu ettiği Terim için bir pürüz var. O da Galatasaray’ın daha önce AB statüsündeki futbolcuların yabancı kapsamında sayılmamasıyla ilgili TFF’ye yaptığı başvuru. Aysal’ın bu konuyu, Demirören’in yeniden gözden geçirmesinde ısrarcı olduğu öğrenildi.

Fatih Terim’in başında olduğu milli takım 2008 Avrupa Şampiyonası’nda önemli başarılara imza atmış, turnuvayı 3. bitirmiş ve “geri dönüşlerin kralı” olarak adlandırılmıştı. Turnuvanın en kritik maçlarından olan çeyrek finaldeki Hırvatistan-Türkiye maçı da heyecan fırtınasına sahne olmuş uzatma dakikalarında yenik duruma düşen milli takım son dakikada Semih’in golüyle maçı penaltılara taşımış ve penaltı atışları sonrasında da yarı finale adını yazdırmıştı. Maç sonu büyük sevinç yaşayan milliler ve Türkiye heyetine karşılaşmayı canlı olarak izleyen Başbakan Erdoğan da katılmış ve özellikle soyunma odasında Terim’e yakın ilgi göstermişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu