FutbolGündemPolitika

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan sıcak para müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan sıcak para müjdesi!.. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı bu sezon liglerde uygulanacak prim sistemini açıkladı. Süper Lig’de takımların maç başına aldıkları ücretlerde artışa gidildi. Ayrıca Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımları mağlup olsalar bile bu sezon ilk kez prim desteğinden faydalanabilecekler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan futbol kulüplerine destek geldi. Ntvspor’un haberine göre,  Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, 2010-2011 sezonunda Süper Lig’in isim hakkını yıllık 125 milyon dolar karşılığında 5 yıllığına almıştı. Bu yıl isim hakkında 12 milyon liralık bir artış gerçekleşeren bakanlık, rakamı 188 milyon liradan 210 milyon liraya çıkarttı.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı yeni sezon öncesi Süper Lig’de mücadele eden kulüplere takım başı 500 bin lira tutarında toplam 7 milyon lira kaynak aktardı. Bu ödemeden Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor feragat etti. Başkanlık yeni sezonla birlikte futbol kulüplerinin mücadele ettikleri liglerde maç başına aldıkları primlerde de artışa gitti. Spor bakanlığı, maluğbiyleti 60’dan 70 bin liraya, beraberliği 80 binden 90 bin liraya, 100 bin lira olan galibiyet ise 120 bin liraya yükseltti.

MAĞLUBİYETLERE DE PRİM VERİLECEK

Avrupa kupalarında mücadele eden takımlara prim desteği de sürecek. Ancak bu sezon ilk kez mağlubiyetlere de prim verilecek . Buna göre Avrupa’da mücadele eden Türk takımları mağlup olsalar bile 100 bin lira prim alacaklar. Temsilcilerimiz beraberlikte 150 bin lira, galibiyet ise 200 bin lirayı kasalarına koyacaklar. PTT 1. Lig’deki takımların da gelirleri 5 bin lira arttırıldı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu