FutbolGündem

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri hizmete açıldı!..

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri hizmete açıldı!.. 450 günde yapılan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı..

Türkiye Futbol Federasyonu tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. HTSpor’un haberine göre, 26 yıl önce Türkiye Futbol Federasyonu’na kazandırılan Riva’daki arazi üzerine kurulan ve 14 ay gibi kısa bir süre içerisinde Türk futbolunun hizmetine sunulan tesisin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Başbakan Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada “Adını bu tesislere verdiğimiz 2008’de hakka uğurladığımız Hasan Doğan’ı rahmetle anıyorum. Sadece 450 günde bu büyük tesis tamamlandı. Riva’da Milli Takım’ın artık dört dörtlük tesisleri var. Süper Lig’de hiçbir takımımızın kaliteden uzak stadı olsun istemiyoruz. İnşallah Başakşehir Stadı’nın da açılışında olacağız. 17 bin kişilik modern bir stat.

Türkiye olarak bu Dünya Kupası’nda katılmayı çok arzu ederdik. Dünya Kupası’nı seyrederken biz neden yokuz diye üzülüyoruz. Bakıyorum kimler var; 5-6 milyon nüfuslu ülkeler… 75-76 milyon nüfuslu Türkiye orada yok. Şimdi önümüzde Avrupa Şampiyonası var. İnşallah Milli Takımımız bu turnuvaya katılır. Tribünlerin dili maalesef bu millete yakışmıyor. Kulüplerin istediği şekilde tribünlerde düzenlemeler yaptık. Çok daha güçlenerek geleceğe yürümemiz gerekiyor. Erzurum’da Kış Olimpiyatları’nın düzenleneceğini kimse hayal edemezdi.

Spora son 12 yılda çok büyük yatırımlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. 250 yeni spor tesisi inşa ettik, 362 tesisin yapımı devam ediyor. İhtiyaç olan şehirlerimize 25 yeni stadyum inşa ediyoruz. 2002 yılında 6 bin spor kulübü vardı bu rakam şimdi ise 12 bin spor kulübü var. Nereden nereye geldik” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise “Hasan Doğan gibi bir başkanla çalışmış olmanın gururunu yaşıyoruz. 60 milyon TL’lik yatırımla yapılan bu tesis, dünyanın sayılı tesisleri arasındadır. Temiz bir futbol için, temiz bir spor camiası için hep beraber çalışacağız. Tesisleri yapmak yeterli değil, bu tesisleri nasıl dolduracağımızı düşünmeliyiz. Gençlerimiz ve sporcularımız verilen imkanları sonuna kadar değerlendirsin” diye konuştu.

Törende ilk olarak konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören “Ülkedeki gergin ortamdan dolayı futbola yapılan hizmetler gözardı edildi. Riva Hasan Doğan Tesisleri’ni bir başlangıç olarak görüyoruz” dedi.

450 GÜNDE YAPILDI

5 Temmuz 2008’de vefat eden TFF eski Başkanı Hasan Doğan’ın adının verildiği Riva’daki tesisler, Türkiye’nin en büyük spor kompleksi olma unvanını taşıyor. Yer teslimi 29 Mart 2013’te, temel atma töreni ise 9 Nisan 2013’te gerçekleştirilen Hasan Doğan Milli Takımlar ve Eğitim Tesisleri 450 günde tamamlandı.

Yıldırım Demirören, başbakan, Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Kupası, riva, Gençlik ve Spor Bakanı, Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasonyu, Hasan Doğan Tesisleri

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu