DünyaFutbolGündem

İngiliz basını, Hiddink-Chelsea flörtünü NationalTurk ve Futbolistan’dan takip etmeye devam ediyor

Medya Oluşum Grubu’nun yayın organları olan NationalTurk ve Futbolistan’ın aylardır yazdığı ve gündeme getirdiği Guus Hiddink’in Chelsea’nin başına geçeceği haberleri İngiliz basınında yer almaya devam ediyor.

NationalTurk ve Futbolistan’ı yakından takip eden İngiliz medyası, Guus Hiddink’in Chelsea için transfer çalışmalarına başladığını söyledi. İngiltere basını, gelecek sezon Chelsea’nin başına geçeceğini iddia ettiği Türkiye Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Guus Hiddink’in, İngiliz takımı için transfer çalışmalarına dahi başladığını ileri sürdü.

Daily Mail Gazetesi, Chelsea’nin, takımın başına Hiddink’i getirmekte ısrar ettiğini ve Türkiye Milli Takımı ile halen bir yıllık sözleşmesi olan tecrübeli teknik adam için 4 milyon sterlin tazminat ödemeye hazır olduğunu yazdı.
Gazete, Chelsea’nin Hiddink konusunda sonuca yaklaştığını ve Hollandalı teknik direktörün de İnter’in yıldız oyuncusu Wesley Sneijder’ın transfer edilmesi konusunda tavsiyede bulunduğunu iddia etti.

Haberde, İtalya’dan ayrılmaya ve kariyerini Premier League’de sürdürmeye sıcak bakan 27 yaşındaki Sneijder ile Manchester United ile Manchester City’nin de ilgilendiği belirtildi.

Guus Hiddink’in maliyeti 15.5 milyon sterlin tutuyor

İngiliz The Times Gazetesi, İngiltere Premier Leauge ekiplerinden Chelsea’nin teknik direktör Hiddink’i transfer etmesinin kulübe maliyetinin 15 milyon sterlini aşacağını yazdı.Hollandalı teknik adamın Türkiye Futbol Federasyonu ile 1 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu anımsatan gazete, Hiddink’in milli takımdan ayrılarak Londra ekibine gelmesinin kulübün sahibi Roman Abramovich’e 15,5 milyon sterline mal olacağını bildirdi.

Türkiye Futbol Federasyonunun Hiddink’e yıllık 3,5 milyon sterlin ödediğini ve sözleşmenin feshedilmesi halinde bu rakamı Chelsea’den tazminat olarak isteyeceğini aktaran Times, Londra ekibinin sezon sonunda kovulan İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti’ye de gelecek yılki maaşı olan 6 milyon sterlini tazminat olarak ödeyeceğini belirtti.

Guardian; Guus Hiddink Türkiye’de 4 milyon sterlin kazanıyor

Hiddink’in de Ancelotti ile aynı maaşı isteyeceğini ileri süren İngiliz gazetesi, deneyimli teknik adamın transfer bedelinin ”Maviler” için 15,5 milyon sterlini bulacağını ifade etti. Guardian ise Chelsea’nin sahibi Abramovich’in, Hiddink’le ilgilenmeye başlamadan önce, Türkiye’nin Hollandalı teknik adamı kovmaya hazırlandığına inandığını yazdı.

Guus Hiddink’in Futbol Federasyonundan yılda 4 milyon sterlin kazandığını aktaran Guardian, Rus işadamının bu miktarda bir tazminatı Türkiye’ye ödemeye sıcak bakmadığını kaydetti. Londra temsilcisi, daha önceki menajerleri Jose Mourinho, Avram Grant ve Luiz Felipe Scolari’ye yaklaşık 36 milyon sterlin tazminat ödemişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu