FutbolGündem

Hıncal Uluç’tan çarpıcı açıklamalar; Bu Fener’i herkes yener!.. Galatasaray takım değil!..

Hıncal Uluç’tan çarpıcı açıklamalar; Bu Fener’i herkes yener!.. Galatasaray takım değil!.. Ünlü gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç, hafta sonu oynanacak kritik derbi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu..

Deneyimli gazeteci Hıncal Uluç, Sabah gazetesinde yer alan köşesinde haftasonu oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisini değerlendirdi. Sporx.com’un haberine göre, işte Uluç’un köşesinde derbiyle ilgili yer alan kısım;

– Kuyt, Emenike, Sow ve Webo gollerine devam ediyor. 59 golün, 41’ini bu isimler attı. Fenerbahçe’nin çok iyi bir dörtlü yakaladığını söyleyebilir miyiz? Giren çıkanı aratmıyor.

“Fenerbahçe’nin iyi golcüleri var ve bu golcüleri iyi oynatan orta saha oyuncuları var. Onun için bas bas diyorum ki “Fenerbahçe’den puan almak istiyorsan, maçı kendi yarı sahanda oynamayacaksın. Düşmanı ateş hattından uzak tutacaksın. Oyunu öbür tarafta oynayacaksın. Savunmayı, Fener yarı sahasında yapacaksın. Kendi yarı sahanda kabul ettiğinde, iş işten geçiyor. Çünkü Fenerbahçe hücumda çok güçlü… Buna karşılık savunmasında, alabildiğine bir boşluk var.” Fenerbahçe golcülerinden biri olmazsa, öbürü, biri olmazsa öbürü sahneye çıkıyor; onlar olmazsa, orta saha adamları ortaya çıkıyor.”

– Maç sonrası yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlayan Yanal, ‘çalıştırdığı takımların ikinci yarıda çöktüğü’ şeklindeki yorumların hatırlatılması üzerine, “Bu bir şehir efsanesi… Böyle bir şey yok” dedi.
“Bursa maçında çökmedi mi? Ersun hocamla, ilk yarı ve ikinci yarıyı seyredelim mi? Fenerbahçe ikinci yarıda hiç yoktu. Emenike, Sow, Kuyt ve Webo’dan bir tanesi Bursa’da olsa, maç çok farklı biterdi. Fener farklı kaybederdi.”

– Bu sezon hakemler de çok konuşuldu.

“Bu mevcut puanların içinde hakemlerin kaç puanı var. O da ayrı… Onu hiç katmıyorum ben… Fenerbahçe buna rağmen ‘fark kapansın’ elinden geleni yaptı. Ligin ilk yarısı bittiğinde 8 puan fark vardı, Ünal Aysal ve Mancini, “Biz bu farkı kapatırız” dediler mi? Fenerbahçe ikinci yarıda 8 puan kaybetmedi mi? Ama puan farkı 13’e çıktı. Çünkü Fenerbahçe ikinci yarıda 8 puan kaybederken, Galatasaray da 14 puan daha kaybetti. ”

“GALATASARAY TAKIM DEĞİL!”

– Pazar günü oynanacak derbi için “Her türlü sonuç çıkabilir” demiştiniz. Fenerbahçe’yi izledikten sonra görüşünüzde bir değişiklik oldu mu?

“Hiçbir değişiklik yok. İzlediğim Fenerbahçe’yi her takım yenebilir. Bursaspor, maçın ikinci yarısında bir sürü gol pozisyonuna girdi. Atamadı o ayrı… Ama Bursa’nın girdiği gol pozisyonlarını, Galatasaray atamaz mı? Bu hiç belli olmaz.
Son dönemde taraftarıyla arası açılan Galatasaray açısından da özel bir maç olacak aslında. Fenerbahçe, istikrarsız, savunması kötü bir takım. Buna karşılık Galatasaray takım değil. En büyük kusuru bu Galatasaray’ın; takım değil… Ama Galatasaray-Fenerbahçe maçı olduğu zaman başka bir havaya giriyorlar. O zaman takım olabilme şansı, doğabilir. Galatasaray, takım olabilirse, maçın sonucu çok farklı olabilir. Olursa da bir maç için olur zaten… ”

– Maçın kader adamları, kimler olabilir?

“Hiç öyle biri yok. Galatasaray- Fenerbahçe maçlarında kehanet bile yapılmaz. İki takımın savunması da o kadar çok hata yapıyor ki… Hangisi bunu kullanır, hakem yorumlarını nasıl yapar, göreceğiz. Bir hakem hatası, bir savunma hatası her şeyi değiştirir. İki takım da hataya çok açık… Hakemlerimiz de hataya kalbur gibi açık.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu