FutbolFutbolda ŞiddetGündemPolitikaŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Kulüpler Birliği, Sporda Şiddet Yasası’nın bazı maddelerinde değişiklik yapılması için Meclis’te

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindeki heyet, Başkent’te Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yanı sıra CHP, MHP ve BDP temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüşmelerde, Sporda Şiddet Yasası’nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasının gündeme geldiği öğrenildi.
CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindeki heyetin daha sonraki durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Heyeti kabul eden Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Demirören, Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu ile Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cihan ile basına kapalı olarak 25 dakika görüştü.

Heyet daha sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı ziyaret etti. Kabulde konuşma yapan Vural, spor kulüplerini ilgilendiren Sporda Şiddet Yasası’nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını, kendilerinin de istediğini belirterek, ”Spor camiası, siyasetin müdahalesi olmadan kendi kendini yönetsin. Biz sporu siyaset dışı görüyoruz. Bu nedenle sporun sahada olmasını istiyoruz. Kural ve sorumluluklar belli olsun. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Siyasi partilerde bir istişare yapmak koşuluyla yasada belli değişiklikler yapılması için gerekli desteği vereceğiz. Amacımız spor ahlakına uygun ve birlikte hareket etmek” dedi.

Yıldırım Demirören de bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, ”Çok istediğimiz bir kanunun bazı maddelerinin Türk Ceza Kanunu’nda çok ağır olduğunu gördüğümüzden bu turlara başladık. Biz ‘hapis olmasın, küme düşme kalksın’ diye uğraşmıyoruz. Sporda Şiddet Yasası’nın çok ağır olan bazı maddelerinin değiştirilmesi için destek istiyoruz. Bizim isteğimiz TBMM’de grubu olan tüm partilerin ortak desteğini alarak bu işi yapmak” diye konuştu.

Demirören, daha sonra Sporda Şiddet Yasası’nın bazı maddelerinde yapılması ön görülen değişikliklerle ilgili Levent Bıçakçı tarafından hazırlanan dosyayı MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’a verdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın kabulünden sonra Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Demirören ve beraberindekileri BDP’nin TBMM Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ile TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık kabul etti.

Meclisteki grup toplantı salonunda yapılan kabulde Hasip Kaplan, BDP Grubu olarak spor konusu gündeme geldiğinde her zaman destek verdiklerini belirterek, ”Mecliste 4 grubun uzlaştığı ender yasalardan biridir Sporda Şiddet Yasası. Tüm kulüplerin ve yöneticilerin ortak üstünde anlaştığı bir yasa olduğunu söyledikleri için meclisteki tüm gruplar tarafından kabul edilerek çıkarıldı. Ortak irade, ortak çözüm çerçevesinde bunu aşmamız gerekiyor. Sporun, makul kuralları, uluslararası evrensel kuralları çerçevesinde ele alınması gereken bir yasa” şeklinde konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Demirören de bu kanunun çıkması için tüm kulüpler olarak çok çalıştıklarını söyledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu