DünyaGündem

Liverpool mabedini yeniliyor!..

Liverpool mabedini yeniliyor!.. Şehir Konseyi ile görüşmeleri sürdüren Liverpool yönetimi, ilk olarak stat etrafındaki alanını genişletmek istiyor. Bu durumda Liverpool’un stat etrafındaki mülkleri satın alması gerekiyor. Yöneticilere göre mülk sahipleriyle anlaşmaya varılmış durumda.

Yenileme çalışmalarında en büyük değişimi yaşayacak bölüm ise Ana Tribün ve bu tribünün dış cephesi. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, kapasitesinin 8.500 kişi arttırılması planan tribünün dış cephesi de tamamen yenilenecek. Ayrıca bu bölümün girişinde taraftarlar için etkinlik alanları yapılacak. Hillsborough Anıtı da bu bölümde özel bir standa taşınacak.

Şu an Anfield’da 45.362 olan koltuk sayısı, proje tamamlandıktan sonra 58.800’e ulaşacak. Bu durumda Anfield, Old Trafford ve az bir farkla da Arsenal’in evi Emirates Stadı’nın gerisinde Premier Lig’in en büyük üçüncü stadyumu olacak.

Projeyi en geç 2015 yılının başında hayata geçirmeyi düşünen Liverpool yönetimi, Anfield’ın 2016-17 sezonuna yeni görünümüyle girmesini planlıyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu