DünyaFutbolGündem

Manchester United, David Moyes’i kovduğunu resmen açıkladı; Yerine Giggs getirildi!..

Manchester United, David Moyes’i kovduğunu resmen açıkladı!.. Manchester United teknik direktörü David Moyes ile yollarını resmen ayırdı… Yeni menajer göreve gelene kadar takımın menajerliğini Ryan Giggs yapacak.

Moyes yönetimindeki Manchester United bu yılki performansı nedeniyle Şampiyonlar Ligi’ne gidemiyor. Kırmızı Şeytanlar en son 1993 yılında Galatasaray’a elenerek Devler Ligi’ne gidememişti. Manchester United Kulübü, teknik direktör David Moyes ile yollarını resmen ayırdı. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, bu sezon takımın gösterdiği kötü performansın yanı sıra gelecek sezon da Devler Ligi’ne katılamayacak oluşundan duyulan rahatsızlık sonrası kulübün sahibi Glazers ailesi, yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı toplantı sonrası İskoç menajerin görevine son verdi.

Moyes’tan boşalan menajerlik görevini yeni menajer belli olana kadar yardımcı antrenör ve futbolcu Ryan Giggs’in üstleneceği belirtildi. Kararın Şubat ayında alınmasına rağmen bugüne kadar bekletildiği belirtilirken, takımın şampiyonlar ligi’ndeki durumunun beklendiği belirtildi. Takım için gelecek sezon 150 milyon pound gibi bir transfer bütçesi hazırlayan Glazers ailesinin bu parayı Moyes’e emanet etmek istemediği belirtilirken takımı sezon sonuna kadar Ryan Giggs’in çalıştıracağı açıklandı.

Moyes’in ardından göreve getirilmesi gündemde olan tecrübeli teknik adam Louis van Gaal için de son kararı efsane menajer Sir Alex Ferguson’un vermesi bekleniyor. İngiliz kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Moyes’e dürüstlüğü ve çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz” denildi.

MOYES’İN KIRDIĞI 11 REKOR

Manchester United’daki görevine son verilen David Moyes, Kırmızı Şeytanlarla bir sezonda ulaşılması zor rekorlar kırdı. Elbette bu rekorların hiçbiri olumlu anlamda değildi. İşte Moyes ve tarihe geçen rekorları;
1- M.United, Everton’a 1969-70 sezonundan beri ilk kez hem iç sahada hem deplasmanda yendi.
2- Manchester United, son 10 yıl içinde en kötü iç saha performansını sergiledi.
3- Everton, Liverpool ve M.City ilk kez Manchester United’ı hem iç saha da hem de dış sahada yenme başarısını gösterdi.
4- Swansea’ya karşı evinde ilk kez yenilirken, Federasyon Kupası’na da veda etti.
5- 2001 yılından bu yana ilk kez M.United, üst üste üç maç kaybetti.
6- Newcastle United’a 1972 yılından sonra ilk kez evinde kaybetti.
7- Stoke City’e 1984’ten sonra ilk kez ligde mağlup oldu.
8- West Bromwich takımına 1978 yılından sonra ilk kez evinde kaybetti.
9- 1995 yılından bu yana ilk kez M.United, Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanamadı.
10- M.United tarihinin en düşük puanıyla ligi bitirmeyi garantiledi.
11- M.United tarihinde ilk kez birinci dakikada gol yedi (M.City/ Dzeko)

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu