FutbolGündemRöportajlarSon DakikaTransfer

Müslüm Gülhan : Bu yönetim anlayışından kurtulmak lazım

NationalTurk yorumcusu ve Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Müslüm Gülhan 2014-2015 Spor Toto Süper Lig başlamadan önce takımları, NationalTurk için yorumladı.

1) Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme maçındaki rakibi Feyenoord oldu. Bu eşleşmeyi nasıl değerlendirebiliriz, Beşiktaş’ın şansını nasıl görüyorsunuz?

Beşiktaş Avrupa kupalarındaki oyun içeriği her zaman farklılık içermektedir. Sıkıntılı bir motivasyona sahiptir. Beşiktaş’ın değişkenleri o kadar fazla ki hangi yıl ne yaptığı veya yapacağı konusunda fikir beyan etmek zor oluyor. Fakat Feyenoord Hollanda ekolüne sahip olduğu için sadece genetik yapı olarak bile Beşiktaş’ın önünde.

Hele hele Dünya Kupası sonrası tüm Hollanda takım ve oyuncuların öz güveni sıçrama yapmış durumdadır.

2)Beşiktaş Demba Ba transferiyle ses getirdi, sizce fayda sağlar mı? Sakatlık spekülasyonlar yapılıyor, nasıl değerlendirebiliriz?

Demba Ba tabiki iyi oyuncu, onu alanlar bu günkü tıbbi teknolojik koşullarında sakat olup olmadığını çok rahat anlarlar. Tabi içerik farklı değilse!

3)Galatasaray Mancini’yi gönderip İtalya Milli Takımı eski teknik direktörü Cesare Prandelli ile anlaştı, Ünal Aysal ve kurmaylarının bu hamlesini nasıl yorumlayabiliriz? Prandelinin Galatasaray da başarılı olma şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle Prandelli Dünya Kupasında başarısız olup istifa ettiği için Galatasaray da, bunu tespit etmekte yayar var.

Diğer husus Mancini de Milli Takım hocalığına aday bir isim, ortada bir ironi var.

Ünal Aysal Finans işini iyi bildiği için açığa oynamayı biliyor, Spekülasyon üzerine iş yapmayı çok iyi öğrenmiş, fakat başkanı olduğu kulüp Galatasaray, kendi kişisel işi değil. O yüzden kulübe zarar verecek karlar alabilmektedir.

Mancini’ye yaptıramadıklarını Prandelli üstünden hemen işleme koyarak iş başı yaptırdı, bu da her şeyi açıklıyor zaten.

4)Fenerbahçe’nin yeni 10 numara transferi Diego Ribas oldu. Alex sonrası 10 numarayı giyecek olan Diego transferini nasıl değerlendirebiliriz?

Diego kendini ispatlamış bir oyuncu, burada ki düşüncenin içeriği Diego olmamalı, Fenerbahçe ve Ersun hoca Diego’yu nasıl kullanacağıdır.

Oyun kurgusu içerisinde en verimli olacağı şekilde oynatılırsa çok faydalı olur.

5)Trabzonspor Halilodzic ile anlaştı, deneyimli teknik adam Cezayir ‘le Dünya Kupası macerası yaşadı. Trabzonspor ve Halilodzic için neler söyleyebiliriz?

Öncelikle Cezayir’e çok iyi futbol oynattı, zaten tüm kamuoyunun takdirini kazanmış durumda. Ama Trabzonsporun kendi anlayış yapısındaki sorunları aşamaması Halilodzic için asıl sorundur.

Trabzonsporun kendine has şifreleri ve sorunları var bu diğer takımlardan ayrı çoğunlukla yerel sorunlardır. Ve yıllardır bunları aşamıyor, aşamadığı gibi daha kötüye gidiyor, bu insan faktörü ve yönetimle ilgilidir. Tüm Trabzon vilayeti; Futbolu kesinlikle çok iyi bildiğinin tehlikesini yaşamaktadır.

6)Bursaspor Şenol Güneş önderliğinde Avrupa UEFA ön eleme macerasına başladı ve ilk rakibi Chikhura ile 0-0 berabere kaldı, yeni sezonda Bursaspor’u nasıl değerlendirebiliriz?

Bursaspor  5. Şampiyon olan takım, bu ona farklı bir anlam yüklemektedir. Bursaspor Trabzon’dan ayrı hala Anadolu takımı hüviyetini aşamadı, artık farklı bir boyutta takım olduğunun farkına varmaları gerekir. Belki Şenol Güneş bu katkıyı onlara yapabilir. Vilayet olarak her şeye hazır olmalarına karşın fazla tutucu ve muhafazakâr yönleri onlara takım üzerinde ve kendilerini aşma konusunda engel teşkil etmektedir.

Turu atlamaya yakın bir takım Bursaspor yeter ki  o Avrupa sendromunu yaşamasın.

7)Ligde 2014-2015 fikstürü çekildi, sizce 4 büyükler adına avantajlı taraf yorumu yapılabilir mi? 2014- 2015 sezonu adına takımların genel değerlendirip –  ligde sürpriz olarak gördüğünüz ekipler var mıdır?

Benim bu ligden çok büyük beklentim yok, çünkü Avrupa’nın hala en kötü ligi olarak lanse edilen bir ligden bahsediyoruz.

Maçların nasıl olmasından çok, ligin temiz, şeffaf ve dürüst olmasına bakarım. Öncelik sorunlarımız bunlar.

Herhangi sistematik prensiplere sahip olmayan ligin kaliteli olması mümkün değildir. Her şeyi tesadüflere kalmış bir oyun kurgusundan ve yönetim anlayışından kurtulmak lazım ki; futbolu konuşmaya sıra gelsin.

Kaynak : NationalTurk.Com

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu