DünyaGündem

Atletico Madrid şampiyonluğa kenetlendi!..

NationalTurk’ün haberine göre, İspanya 1. Futbol Ligi’nin 33. haftasında deplasmanda Getafe’yi 2-0 yenen Atletico Madrid, La Liga şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

Atletico Madrid’in gollerini Godin (Dk. 40) ve Diego Costa (Dk. 84) kaydederken, 66. dakikada Diego Costa bir de penaltı kaçırdı.

Atletico Madrid, aldığı galibiyetle puanını 82’ye çıkararak şampiyonluk yarışında çok büyük bir avantaj sağladı. 33. hafta sonunda lider Atletico Madrid’in ardından 79 puanla Real Madrid ikinci, 78 puanla Barcelona da üçüncü sırada bulunuyor. İkili averajla en yakın takipçisi Real Madrid’in üzerinde ilk sırada yer alan Atletico Madrid, rakipleri puan kaybetmese bile kalan 5 haftanın 4’ünü kazanması durumunda şampiyon olacak.

Atletico en son 18 yıl önce 1995-96 sezonunda La Liga şampiyonu olmuştu.

Diego Costa yeniden sakatlandı

Bu arada alınan galibiyete rağmen Atletico Madrid’de, Diego Costa’nın sakatlanmasının üzüntüsü yaşanıyor. Maçın 84. dakikasında Adrian’ın pasında topu ağlara gönderen Diego Costa, sol dizini kale direğine vurdu.

Karşılaşma öncesi hafif bir sakatlığı da bulunan ve sol dizini direğe çarpan ve sahadan sedyeyle çıkarılan Diego Costa, ambulansla hastaneye götürüldü. Diego Costa’nın ayak kemiğinin kırılmış olabileceği öğrenildi. Diego Costa sakatlığı nedeniyle Atletico’nun son iki maçında oynatılmamış, Getafe karşılaşmasında kadroya alınmıştı.

Öte yandan Atletico Madrid’de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, sakatlığı tam olarak geçmediği için bu maçın kadrosuna yer almadı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu