DünyaGündem

FIFA 2014 Dünya Kupası Amerika’da!..

NationalTurk’ün haberine göre, FIFA 2014 Dünya Kupası Amerika’da!.. Dünya Kupası’nın, Brezilya’da 12 Haziran’da başlayacak turnuva öncesindeki ülkeler turu devam ediyor. Son olarak Amerika’ya getirilen kupa, 20 Nisan’a kadar burada sergilenecek.

NationalTurk’ün haberine göre, FIFA Dünya Kupası, Brezilya’da 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2014 Dünya Kupası organizasyonu öncesinde ABD’ye getirildi. Dünya Kupası’nın turu nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı’nda, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin katılımıyla tören düzenlendi.

Törene, Brezilya’dan Spor Bakanı Aldo Rebelo, Brezilya’nın Washington Büyükelçisi Mauro Vieira’nın yanı sıra ABD milli futbol takımının temsilcileri de katıldı. Renkli konuşmaların yapıldığı törende Biden, Kerry ve diğer yetkililer Dünya Kupası’nın yanında poz verdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da Biden’ın, FIFA Dünya Kupası Turnuvası’na katılmak üzere Haziran’da Brezilya’ya gideceği ve burada ABD milli takımının maçını da izleyeceği bildirildi. Tur kapsamında kupa, tüm dünyada 51’i yeni toplam 90 ülkeyi ziyaret ederek, yaklaşık 150 bin kilometre yol katedecek.

12 Eylül 2013’te Brezilya’dan başlayan FIFA Dünya Kupası Turu, 221 gün sonunda 21 Nisan 2014’te organizasyonun ev sahibi Brezilya’da sona erecek. Kupa, 20 Nisan’a kadar ABD’de sergilenecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu