FutbolGündemTransfer

Prandelli resmen Galatasaray’da!..

Prandelli resmen Galata-saray’da!.. Galatasaray’ın iki yıllık anlaşmaya vardığı İtalyan hoca Prandelli, Türk Telekom Arena Stadı’nda düzenlenen imza töreniyle iki yıllık sözleşme imzaladı. Prandelli törende önemli açıklamalarda bulundu…

Prandelli resmen Galatasaray’da!.. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Galatasaray’da Mancini’den boşalan teknik direktörlük görevine Prandelli iki yıllık sözleşme imzaladı. Sözü ilk olarak Ünal Aysal aldı.

“Galatasaray, Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresidir”

Saygı değer medya mensupları sevgili dostlar bugün Galatasary yeni bir sezonu yeni hoca ve teknik ekibiyle açıyor. Her zaman söylediğim gibi dünya turu bir adımla başlar. Bu imzayı atmak üzere biraraya geldik. Yeni umutlarla yeni umutlarla burada duruyoruz hepinize bu merasime katıldığınız için teşekkür ediyorum.

Galatasaray 100 seneyi aşkın tarihi ve başarıya doymayan bir kulüptür. Galatasaray, Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresi olduğu kadar Batı’nın da Türkiye’ye açılan penceresidir. Hocamızla konuştuk ve bu ufukları nasıl geliştirebileceğimizi konuştuk ve bugün kü anlaşmamızın sadece 4. yıldızı takarak şampiyon olmanın dışında geniş bir vizyon ve geniş bir hedef mevcuttur. Bizi bir araya getiren bu hedefler, bu vizyon ve bu projedir. Bu vesileyle yeni hocamıza ve teknik heyetcimize başarılar diliyor ve hoşgeldiniz diyorum.

PRANDELLİ’NİN AÇIKLAMALARI

Prandelli konuşmasına Türkçe olarak ‘İyi günler’ diyerek başladı. Teşekkür ediyorum. Hemen bir sinerji yakaladık. Kendisi gözlerin içine bakan karizmatik bir bey… Başkanla konuşmak çok hoşuma gidiyor çünkü onlar için Galatasaray’ın tarihi çok önemli ve çok büyük. Ünal Aysal’ın söylediği gibi önemli olan önümüzdeki pojeler, geçmiş değil.

“Herkesin aynı hedefe odaklanması gerekiyor”

Proje olarak güzel futbol ve kazanmaya odaklı bir takım olacak. Dün tesisleri gezdim, ekip çok profesyonel. Bir takım kurma fikri için taraftar ve teknik heyetin herkesin aynı hedefe odaklanması gerekiyor. Çok kuvvetli oyuncularımız var ama bunları bir arada tuturak kuvvetli bir takım oyunu oynamak zorundayız.

Gözümün içine baktı ve 4. yıldızı istiyorum. Gözümün içine bakılması dahil hedefe ulaşma istediğinin garantisidir. Prandelli sözlerini Türkçe olarak ‘Teşekkürler’ diyerek tamamladı.

Gelmeden önce Mancini’den takım hakkında bilgi aldı mı, yabancı kuralı için düşüncesi nedir?

Mancini’den duyduğum ilk şey, İstanbul’un çok güzel olduğu ve kulübün kapasitesinin çok yüksek olduğuydu. Kurallar ile ilgili bir sıkıntımız olmaz.

Bir takımla sezon başında olanağın olması daha iyi çalışmak ve oyuncuları geliştirmek için daha fazla şansınız oluyor. Sekizinci olan takımı ikinci sıraya taşıdı ve bir kupa kazandırdı. En başta söylediğimiz gibi başarılı olarak formasyonu sağlamalıyız.

Başarı için transfer talebi olacak mı?

İlk olarak sistem için konuşursak dört savunmacı ve 3 orta saha ile oynayacağız. Futbolcuların karakterlerini öğrendiğim zaman çıkacak olan sistemi hepiniz göreceksiniz.

Olmazsa olmazları nelerdir?

Başkanla konuştuğumuz zaman bir kurallar bütünü yoksa kazanamayız diye uzlaştık. İlk ve değişmeyecek olan kural takım olduğumuz. Konulacak olan kuralların teknik taktik idari olarak referans alınacak bir kurallar bütünü olması. Kendisini değil tkaımı düşünerek hareket etmesidir en büyük kural bu…

Sneijder için düşünceleri nedir?

Sneijder’i ilgi ile izledik. Her türlü zorlukla başa çıkabilecek kalitede bir isim. Bence Hollanda’nın en iyi ve Galatasaray’ın en iyi oyuncularında birisi…

Şampiyonlar Ligi için takviye yapmayı düşünüyor mu?

Bizim karşımızdaki hedeflerimiz çok net… Dördüncü yıldız ve Şampiyonlar Ligi’nde ilerlemek istiyoruz. Bunun için hemen çalışmalara başlamalıyız.

Selçuk İnan, Mancini döneminde istenileni veremedi? Selçuk için düşünceleri nedir?

Teknik kalitesi ve liderlik vasfı olanlar çok seviyorum. Özellikle Pirlo tarzında olan ve susan oyuncuları çok seviyorum.

Taffarel ve Ujfalusi’den bir rapor aldı mı? Sezon öncesi kampına kaç oyuncu götürmeyi düşünüyor?

Geçtiğimiz 3 günde yapılan analizlerde hemen hemen kafamızda belirlendi. 25 ile 27 oyuncuyla sınırlandıracağız. Bu uzun vadeli kazanma projesi için seçilecek olması önemli.

Süper Kupa’yı düşünüyorum öncellikle ama böyle bir iddia var ben de burada ilerlemek isterim.

Sözü tekrar Ünal Aysal aldı! Yabancı kuralı ve Mancini açıklaması…

Başarıya aç olan sadece hocamız değil, biz Galatasaray olarak Şampiyonlar Ligi’ne açız. Mancini’nin söylemek istediği kuralındaki sorundu. Kural Türkiye ligleri için değil Avrupa’da sıkıntı çıkartıyor. İsterse sıfır yabancı olsun hepimiz aynı şartlarda oynuyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde mücadelede edene takımın önüne engeller konuşmasıdır. Galatasaray’ın yurtdışında başarısı engelleniyor. Hem kurumsal hem hukuksal olarak mücadelemiz devam ediyor. Bütün kulüplerimizin lehine olacak bu kararın kalkması için uğraşıyoruz. Mancini’yi bu konuda aklamış olalım.

Sneijder ve transfer açıklaması!

Sneijder iyi bir oyuncumuz biz Galatasaray’da tutmak için elimizden geleni yaparız. Fakat 20 milyon euroluk teklif gelirse buna hayır deme şansımız yok. Kontratında bu yazıyor biz istemesek bile bu satış gerçekleşebilir.

Fenerbahçe maçını düşünüyorum

“Şampiyonlar Ligi’nde başarıya aç bir hoca Galatasaray’a ne derece faydalı olabilir?” sorusuna Prandelli “Öncelikli olarak Şampiyonlar Ligi’ni deği, Fenerbahçe ile oynayacağımız Süper Kupa maçını düşünüyorum” diye konuştu.

Prandelli’nin Türkiye Ligi’ne çok yabancı. İtalya dışında hoca çalıştırmadı, zorlanmayacak mı?

Ünal Aysal, “Hocamızın bir deyimi oldu, “Futbol sadece bir oyundur”. Futbol bilgisiyle araştırır ve diğer rakipleri çözer diye düşündük. Bunu açıklamak istedim.”

Prandelli’ni, Sportif başarı isteniyordu ben de kendimi sahada göstermek istedim sahada başarılı olmak istiyordum ve Galatasaray’a evet dedi.

Balotelli, Galatasaray’a gelecek mi?

Bu konulara girmeyeceğim aramızda konuştuğumuz şeyler var, bireysel konuşmak istemiyorum.

Kombine satışlarından memnun musunuz?

Ünal Aysal, E-bilet konusu her şeyden önce kanunların getirdiği bir zorunluluk biz istemiyoruz. Yavaş yavaş gerçekleşecek ve çözülecek bir sorun. ELimizden geleni yapıyoruz bu tedbiri almak zorundayız. Bazı hastalıklar hastayı tedavi etmek içindir. Büyük katkılar sağlayacaktır uzun vadede bu konu… Aslında karmaşık değil içine girilince daha basit geliyor. Kombine alım konusunda tereddüt edilmeyeceğini ümit ediyorum. E-bilet daha pahalı olduğu için çekinceler olabilir ama kulüplerine güvensinler. Kombine satışları şuan az ama geçen seneyi yakalayacağımızı düşünüyorum.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu