FutbolGündem

Sakaryaspor’a bir iflas şoku daha!..

Sakaryaspor’a bir iflas şoku daha!.. Kötü bir sezon geçirerek bir alt lige düşen Sakaryaspor’da, eski bir çalışanın borcuna karşılık Sakarya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davayla, ikinci kez iflasla karşı karşıya kaldı.

Transfer yasağı ve yönetimdeki sürekli değişklik nedeniyle kötü bir sezon geçirerek bir alt klasmana düşen Sakaryaspor’da, eski bir çalışanın borcuna karşılık Sakarya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davayla, ikinci kez iflasla karşı karşıya kaldı. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, bir dönem Sakaryaspor’da oynayan Yunus Akman tarafından açılan alacak davasıyla iflasın eşiğine gelen yeşil siyahlı ekip, kulüp avukatları tarafından alacaklıları karşısında hukuki korunma sağlayacak iflas erteleme ve iyileştirme projesi hazırlamıştı.

Daha sonra kulüp İflasının açıklanacağı duruşmadan bir gün önce, Yunus Akman’a ödeme yapılarak davanın düşmesi sağlanmıştı. Yeşil Siyahlı ekip, eski bir çalışanının borcuna karşılık Sakarya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davayla, ikinci kez iflasın eşiğine geldi. Sakaryaspor Kulüp Başkanı Metin Doğrucan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunus Akman davasında iflas ertelemeye gidilmeyerek bunun gibi davaların her borçlu tarafından açılabilir hale getirilmesiyle takımın sıkıntıya düşeceğini söyledi

Zamanında Akman’ın açtığı dava sonucu yapılan ödeminin çözüm olmayacağını ve bundan sonra tüm alacaklıların bu yolu takip ederek kulübü zora düşüreceğini vurgulayan Doğrucan, “İflas davasında ortaya atılan ‘iflas erteleme’ raporu yürürlüğe girmiş olsaydı şu an böyle bir durumla karşılaşılmazdı” dedi.

Doğrucan, sözlerini şöyle sürdürdü; Borcumuzu ödememiz için icra mahkemesinden 7 günlük izin verildi. Bu zaman dolduğunda iflas davası açılacak. Bu sürecin sonundada alacakların listelenmesi için emir verilecek. Yani bu borç ödenmediği durumda iflasa kadar gidecek. Problem, Akman davasında iflas ertelemeye gidilmeyerek bunun gibi davaların her borçlu tarafından açılabilir hale getirilmesi.

Akman davasında ödeme yapılarak borcu olanlara aynı yoldan gitme. Aleyhimize olan bir kapı kırıldı ama o kapının yenisi konuldu. Sakaryaspor sonuçta bir şirket, alması gereken önlemler var. Benim gördüğüm kadarıyla tek çözüm ya açılan her dava sonucunda parayı ödeyecek ya da iflas ertelemeye gidip kendi durumunu düzenlemeye gidecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu