FutbolFutbolda ŞiddetGündemMagazinŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike DosyalarıSon Dakika

Trabzon medyası’ndan TFF’nin kararına büyük tepki; Pislik ortada kaldı

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in TFF’yi hedef alan sert açıklamalar yapmasının ardından, taraftarlar ve yerel gazeteler Mehmet Ali Aydınlar yönetimine çok ağır bir şekilde yüklendi.

Trabzonspor’da Futbol Federasyonu’nun aldığı, “Lig aynen başlayacak” kararına tepkiler çığ gibi büyüyor. İlk tepkiyi koyarak federasyonu ağır bir dille eleştiren Başkan Sadri Şener, TFF ile zaten gergin olan ilişkileri yeniden gözden geçirmeyi planlıyor. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Başkan Sadri Şener’in açıklamalarından sonra bordo-mavili taraftarlarda harekete geçti.

Trabzonsporlu taraftarlar, 25 Ağustos Perşembe günü İstinye Park AVM önünde buluşarak TFF binasına yürüme kararı aldı. Yürüyüşün amacı ise şöyle açıklandı; TFF’nin futbolseverlerle dalga geçer gibi açıklamalar yapmasına, gerçekleri görmezden gelmesine, 25 klasör dosyanın hiçe sayılmasına, Trabzonspor’umuzun alın terine, yalanla, dolanla korkarak çirkeflik yapılmasına ‘dur’ demek, hakkımızı aramak için Trabzonspor taraftarları olarak 25 Ağustos Perşembe günü İstinye Park AVM önünde buluşuyor ve TFF binasına yürüyoruz.

Burada gerekli tepkimizi gösterdikten sonra otobüslerimizle Türk Telekom Arena Stadı’na hareket ediyoruz. Daha önce Gurbetçi Gençler taraftar grubumuzun yapacak olduğu TFF yürüyüş organizasyonu kulübümüzün ricası neticesinde iptal edilmişti ama bu sefer hiçbir rica ve istek bizi caydıramayacak.

Taka Gazetesi;  Türk futbolunu kara toprağa gömdüler

Trabzon’dan yayın yapan yerel gazeteler de Türkiye Futbol Federasyonu’na çok ağır şekilde yüklendi. Günebakış Gazetesi, “TFF şikenin odağındaki Fenerbahçe’yi kurtaran operasyon yaptı”, “Aylardır bocalayan TFF sonunda Fenerbahçe’yi kurtardı” ve “Fenerasyon gibi davrandı” diyerek, Aydınlar yönetimini sert bir dille eleştirdi.

Karadeniz Gazetesi de, “Dağ fare doğurdu” başlığı altında federasyonun beklenen bir kararı açıkladığını ifade etti. Futbol Federasyonu’na en ağır eleştiriyi ise Taka Gazetesi yaptı. Gazete, “Türk futbolunu kara toprağa gömdüler!”, “Federasyon bir tek Aziz Yıldırım’ın tahliyesini istemedi” ve “Pislik ortada kaldı” başlıklarını attı.

Trabzon medyası; Dolarlar, avrolar, Aziz Yıldırım’ın satın aldıkları ve küfürleri suç sayılmadı

Konuda uzman avukatlarında görüşlerine yer veren gazete, Trabzonspor’u ligden çekilmeye davet etti. Gazete haberinde, “Emniyet ve savcılığın şikeyi belgelemesi, mahkemenin verdiği onca tutuklama kararına rağmen günlerden Fener’i nasıl kurtarırız çalışması yapan TFF Yönetimi ve Etik Kurul, dün topu taca değil tribünlere attı.

Hatta top stadın dışına bile çıktı. Zira böyle bir kararın verildiği Türkiye futbol liginde oynamak artık Trabzonspor için zuldür” ifadelerine yer verdi. Gazete eleştirilerini, “Dolarlar, avrolar, Aziz Yıldırım’ın satın aldıkları ve küfürleri suç sayılmadı!” diyerek sürdürdü.

İlkhaber Gazetesi; Federasyon başkanı Aydınlar, basının karşısına geçti,palavra üstüne palavra sıktı. Fener’e 4 ay daha kazandırdı

İlkhaber Gazetesi ise Federasyon Başkanı’nı palavra atmakla suçladı. Gazete, “Palavra!” başlığının altında, “Federasyon başkanı Aydınlar, basının karşısına geçti,palavra üstüne palavra sıktı. Fener’e 4 ay daha kazandırdı” diye yazdı. Gazete, “Dalga mı geçiyorsunuz ?” başlıklı haberinde ise, “Türkiye’nin futbol tarihi açısından büyük önem taşıyan kararı skandal niteliğindeydi. Fenerbahçe’yi kurtarmak için uğraşan Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimi, delilleri yeterli bulmayarak iddianamenin beklenmesine karar verdi” görüşlerine yer ayırdı.

Kuzey Ekspres Gazetesi de eleştiri yaparak “Mızrağı çuvala sığdırdılar!” başlığını attı. Gazete haberi şöyle genişletti: “Mosturoğlu’nun dediği gibi Fenerbahçe’nin oluşturduğu TFF Yönetim Kurulu ve Etik Kurulu görevini yaptı! Ceza evinde bulunanlar disiplin kuruluna verildi. Başta Fenerbahçe olmak üzere şikeye bulaşan takımlar yoluna devam edecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu