FutbolGündem

Slaven Bilic çok pişman..!

Slaven Bilic, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda yarın Arsenal ile deplasmanda oynayacakları rövanş maçı öncesinde Emirates Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Arsenal’a karşı çok büyük bir maça çıkacaklarını belirten Bilic, “Bu eşleşme, İstanbul’daki maçtan sonra onlar için de büyük bir eşleşme ve sınav haline geldi. Gerçekten çok ciddi işler yapabileceğimiz gösterdik. Biz pozisyonlar yakaladık onlar da yakaladı ancak ilk maçta biz kazanmayı hak etmiştik. Buraya umut dolu geldik, dünyanın en büyük takımlarından birine karşı etkileyici bir atmosferde mücadele edeceğiz. İlk maçtaki performansımız özgüvenimizi, umudumuzu çok yükseltti” diye konuştu.

Bilic, ilk maçta oyundan atılmasıyla ilgili olarak, “Yaşananlardan dolayı pişmanım. Bu maçta oyuncularımla birlikte olmayı isterdim. Pişmanım ama yapacak bir şey yok. Ancak biz gerekli hazırlıkları yaptık. Yardımcılarım ellerinden geleni yapacaktır” ifadesini kullandı.

İlk maç öncesinde kendisinin, teknik ekibinin ve oyuncularının özgüveninin çok yüksek olduğunu vurgulayan Bilic, bu durumun kibirlenmedikçe ve gereksiz gurur sebebi haline gelmedikçe sorun olmayacağını dile getirdi.

Futbolcularının Arsenal karşısında turu geçmek için neler yapmaları gerektiğini iyi bildiğini belirten deneyimli teknik adam, “Biz, iyi bir takımız, enerjimiz oldukça yüksek. Elbette Arsenal favori. Umarım yarın Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabiliriz, bunu inanarak söylüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Bilic, Londra ekibinin çok geniş bir kadrosunun bulunduğuna dikkati çekerek, Almanya Milli Takımı’ndan dönen Mesut Özil, Lukas Podolski ve Per Mertesacker’in de kadroya katıldığını ve forma giymeye başladığını hatırlattı.

Hırvat teknik adam, “Sizce Arsenal’a karşı oynamak iyi bir zaman mı?” sorusuna, “Rakibimizin üzerinde yüksek beklentiler var. Sezon başlangıçları her zaman zordur. Birçok kişi Arsenal’ın sezona iyi başlamadığını söylüyor. Ama Crystal Palace maçını son dakika golüyle kazandılar, Everton karşısında da 2-0’dan beraberliği yakaladılar. Genel olarak baktığınızda sezona iyi başladılar” yanıtını verdi.

İngiltere’de forma giydiği dönemde Arsenal’a karşı bir anısının olup olmadığının sorulması üzerine ise Bilic, “Arsene Wenger göreve geldiğinde ben West Ham’da oynuyordum. West Ham ve Everton’da onlara karşı mücadele ettim. 1997-98 sezonunda Arsenal şampiyon olmuştu ve o sezon onlara 4-0 yenilmiştik. O maçta da ben kendi kaleme gol atmıştım” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu