DünyaGündemSon Dakika

Şok! Bu da oldu…Müslüm Gülhan’dan ayrılık

Avrupa Şampiyonu, Türk sporuna sayısız sporcu kazandıran, idealist eğitmen Müslüm Gülhan, kurucusu olduğu Haliç Üniversite’si Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan ayrıldı.

Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun kurucusu ve Müdürü olan, üniversite futbol takımını 2 kez Avrupa Şampiyonu yapan, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’de düzenlenmesini sağlayan Müslüm Gülhan Haliç Üniversitesi’nden ayrıldı.

Başta Arda Turan olmak üzere Türk futboluna sayısız futbolcu yetiştiren ; Arda Turan,Ali Cansun ve yüzlerce sporcuyu hem yetiştirip hem de milli takıma kazandıran Müslüm Gülhan,2 yıllığına göreve gelen Haliç Üniversitesi mütevelli heyeti başkanıyla ”meslek etik prensipleri ve yönetim prensiplerinin uyuşmazlığa düştüğü” gerekçesiyle görevinden ayrıldı.

Sayısız Başarı ve Avrupa Şampiyonu!

Müslüm Gülhan, Haliç Üniversitesi futbol takımıyla 2004-2005-2006 yıllarında İstanbul Şampiyonluğu’na, 2006 -2010-2012 yılarında ise Avrupa Şampiyonluğu’na taşımıştı.Böyleyece Haliç Üniversitesi ,Müslüm Gülhan’la 5 kez Türkiye, 2 kez de Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.Sıfır’dan kurduğu Haliç Üniversite’si Spor Yüksekokulu’nu ise Türkiye’de marka haline getirip,gençlerin en çok tercih edilen spor yüksekokullarından biri haline getirdi.

Müslüm Gülhan resmi facebook hesabından ayrılığı bu açıklamayla yaptı :

”Sevgili BESYO öğrencileri ve çalışma arkadaşlarım:

13 senedir Haliç Üniversitesinde görev yapmaktayım. Patronu olmayan ve öğrenci parası ile varlığını sürdüren Haliç Üniversitesinde görev yapmanın ayrı bir sorumluluğu ve ahlaki yapısı vardır.
Bu sorumluluk çerçevesinde yaptığım tüm görevlerde hep Üniversiteyi en yüksek noktaya çıkarmayı amaç edindim ve bunu da başarmanın huzuruna sahibim.

Kurucusu olarak görev yaptığım BESYO benim için bir evlat kadar değerlidir.
Hiç bir çıkar beklemeden ve arayış da bulunmadan yaptığım görevin vicdani rahatlığı bana yeter.

Bu gün itibariyle Haliç Üniversitesinde ki görevlerimde ayrılmış bulunmaktayım.
Haliç Üniversitesinin şu andaki yöneticisi ve başkanı olan Mansur Topçuoğlu ile meslek etik prensipleri ve yönetim prensipleri bakımından anlaşamamaktan dolayı görevimden ayrıldım.

Siz sevgili öğrencilerime ve tüm çalışma arkadaşlarıma hayat boyu başarılar diliyorum.

Sevgiyle kalın.”

Müslüm Gülhan’ın ayrılık açıklamasının ardından,öğrencileri ve sevenlerinin kendisine verdiği destek ise sosyal medyaya yansıdı ;

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu