FutbolFutbolda ŞiddetGündemPolitika

Sporda şiddete yeni formül; Taraftarlık Sözleşmesi!..

Sporda şiddete yeni formül; Taraftarlık Sözleşmesi… CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi’ne dair kanuna yeni bir boyut kazandırarak, ‘Taraftarlık Sözleşmesi’ ile taraftarlara sorumluluk yüklenmesi gerektiğini belirtti.

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu 6222 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Canalioğlu, kanun teklifinin detayları hakkında bilgi verdi. 6222 sayılı kanunun sorumluluğu tamamen yöneticiye ve kulüplere verdiğini belirten Canalioğlu, ama taraftara karşı her hangi bir yükümlülüğün kanunda yer almadığını belirtti.

Taraftarları da bu işe katma noktasından işe baktıkları zaman 6222 sayılı kanun içerisinde TBMM’ye kanun teklifi sunduklarını dile getiren Canalioğlu, şunları söyledi:

“Diyoruz ki, madem herkes bu işin yükümlülüğü altına giriyor, taraftarlar da bu işin yükümlülüğü altında olsunlar ve sorumluluklarını taşısınlar. Yasanın 12, 13, 14, 15, 16, 17 ve 18. Maddelerine bakıldığı zaman taraftarların sahaya yabancı madde atmaları yabancı, madde sokmaları, taşkınlık yapmaları ve kötü tezahüratta bulunmalarını engelleyen hükümler var ama yaptırım yok.

O halde taraftarda kendi sorumluluğunu bilsin ben de taraftarım, kulübümü desteklerken kulübüme zarar vermeyecek boyutta işler yapmayayım desin. Bu nedenle bir taraftarlık sözleşmesi oluşturulmasını arzu ettik. Bu çerçevede 6222 sayılı kanunun 9. maddesi 3. fıkrasına eklenmek üzere ‘Taraftarlık Sözleşmesi’ kanunu teklifi verdik.”

Taraftarlar takımlarını desteklemek için bilet veya kombine bilet alıyorlar bunun yanında bir sözleşme imzalasınlar diyen Canalioğlu, bu sözleşmenin Gençlik Spor Müdürlüğü’ne verilmesini ve sözleşmede ‘Takımımı destekleyeceğim, fair play çerçevesinde herhangi bir zarara neden olmayacağım’ şeklinde yükümlülüklerin yer alabileceğini kaydetti.

Konuyla ilgili spor camiası ya da herhangi bir siyasi ile görüşmesi olup olmadığı ile ilgili soruya ise Canalioğlu şu yanıtı verdi, “Trabzon’da bu konuyu taraftarlarla ve dernek başkanlarıyla görüştüm. Trabzon’da bu konu biraz espri ile karşılandı. Bunun esprili yanından ziyade, konuyla ilgili kanun teklifi genel kurula geldiği zaman inceleyenler benim gibi düşünecek ve milletvekilleri de benim gibi düşünecektir.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu