DünyaGündem

Thiago Motta’ya kafa atan Bastialı Brandao’ya 6 ay futboldan men cezası!..

Kafa atmanın bedeli 6 ay futboldan men!.. Fransa Ligue 1’in 2. haftasında, Paris Saint-Germain ile oynanan maçın ardından rakip takımdan Thiago Motta’ya kafa atan Bastialı Brandao’ya 6 ay futboldan men cezası verildi.

Fransa Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Paris Saint Germain – Bastia karşılaşmasında rakip takım oyuncusuna şiddetli harekette bulunan ve lisansı geçici olarak askıya alınan Brandao’nun 6 ay futboldan men edildiği bildirildi. Ntvspor’un haberine göre, 16 Ağustos’ta yapılan maçtan bu yana lisansı askıda bulunan ve bir aylık cezasını dolduran Brandao, Ligue 1’in 26. haftasında, 21 Şubat 2015’te oynanacak Bastia-Lille mücadelesine kadar yeşil sahalardan uzak kalacak.

Diğer yandan, maçta yaptığı hareketten dolayı mahkemeye sevk edilen Brezilyalı oyuncunun 3 Kasım’da görülecek davasında, en az 3 yıl hapis ve 45 bin euro para cezası istemiyle yargılanması bekleniyor.

Brandao, ligin 2. haftasında Paris Saint – Germain’in sahasında Bastia’yı 2-0 yendiği maçtan sonra soyunma odalarına giden koridorda Thiago Motta’ya kafa atmıştı. Hareketi sonrası soyunma odasına kaçan Brandao’nun peşine düşen Motta’yı takım arkadaşları sakinleştirmişti. Paris Saint-Germain Başkanı Nasser El-Khelaifi, oyuncusu Motta’ya kafa atarak burnunun kırılmasına neden olan Brandao’nun, futboldan ömür boyu uzaklaştırılması gerektiğini savunmuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu