FutbolGündem

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney; Şehir, ölü toprağını üzerinden attı!..

Köksal Güney; Şehir, ölü toprağını üzerinden attı!.. Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Galatasaray galibiyetiyle camianın çok mutlu olduğunu, taraftarın havaya girdiğini, şehrin de ölü toprağını üzerinden attığını söyledi…

Köksal Güney, e yaptığı açıklamada, Galatasaray karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını, bu maçın kendileri için yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı. Ajansspor’un haberine göre, bu sevinci yaşatan teknik heyete ve futbolculara teşekkür eden Güney, “Zaten takımın bu gücü olduğunu biliyorduk. Hep ona inandık. Taraflı tarafsız herkes sezon başında en iyi transferleri yaptığımızı söyledi. Transfer döneminin rekorunu kırdık ama maalesef teknik heyetle kan uyuşmazlığı oldu” dedi.

Beklemedikleri puan kayıpları yaşadıklarını ifade eden Güney, şöyle konuştu;

“Bu puan kayıplarında sakatlıklar ve hakem hatalarının da etkisi vardı ama asıl önemli olan takımımızın yapısıyla oynatılan futboldu. Bize has futbol oynayamıyorduk. Galatasaray maçında bu takımın yapısına uygun futbol oynatıldığında neler başarabileceğini gördük. Bu maç o açıdan çok önemliydi. Takım, var olan kapasitesini ortaya koydu. Uzun süredir büyük maçlarda yakalayamadığımız galibiyeti bize getirdi.”

“Zirveye tutunma şansı yakaladık”

Güney, Galatasaray maçında kaybedilmesi halinde zirve yarışından epey uzaklaşacaklarını ancak kazanarak bu mücadelelerini bırakmadıklarını kaydederek, şöyle devam etti; Galatasaray galibiyetiyle zirveye tutunma şansını yakaladık artık bu yarışta daha güçlü şekilde varız. Bu galibiyet önemli ama büyük bir takım olarak bunu çok büyütmememiz lazım. Artık önümüzdeki maçların planını yapmalıyız. Çok önemli bir maç kazandık ama sadece bir maç kazandık. Zirve yarışından kopmamak ve mutlu sona ulaşmak istiyorsak seri galibiyetler almalıyız.”

“Herkes çok mutlu”

Galatasaray galibiyetinin şehirde heyecanı arttırdığına dikkati çeken Güney “Camia çok mutlu, taraftarlar da havaya girdi. Şehir, ölü toprağı üzerinden attı. Herkes çok mutlu. Bu takımı taraftarlarımız yalnız bırakmasın. İyi bir hava yakaladık, bunu sürdürmemiz gerekir. Metalist Kharkiv maçında taraftarlarımız stadı doldursunlar” diye konuştu.

-Ersun Yanal, takımın havasını değiştirdi”

Güney, teknik direktör Ersun Yanal ile anlaştıklarında bazı eleştirilere maruz kaldıklarını hatırlatarak, “Yönetim olarak tepki aldık. Bunlar olağan şeyler. Hakaret unsuru ve yıkıcı olmadıktan sonra herkes eleştirecek. Yönetimler bütün eleştirileri dinleyip bir karar alacak. Biz de futbol takımının yapısına uygun olduğu için Ersun Yanal kararını aldık” dedi.

Yanal’ın gelişinin ardından takımın havasının değiştiğini vurgulayan Güney, şunları kaydetti; Futbolcular üzerinde olumlu hava oldu. Bunun yansımalarını ilk maçtan bekliyorduk, öyle de oldu. Galatasaray galibiyeti de verilen kararın doğru olduğunu göstermiştir ancak bir maç alındı diye her şey bitmedi.

Zirve için, iyi sonuçları taçlandırmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bir çiçekle bahar gelmez. Galibiyetlere sevineceğiz ama çok daha çalışacağız. Trabzonspor gibi çok büyük takımlar nasıl sevinmesi, nasıl çalışması gerektiğini bilir. Trabzonspor büyük takımdır. Başarı bir maçla gelmez. Trabzonspor’un başarısı, sürekliliği olan başarıdır.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu