DünyaFutbolGündem

UEFA’dan transfer haklarıyla ilgili radikal karar!..

UEFA’dan radikal karar!.. UEFA, transfer hakları üçüncü şahısların elinde olan futbolculara yaptırım uygulamaya hazırlanıyor. Guardian Gazetesi’nin iddiasına göre; fon şirketleriyle bağını koparmayan futbolcular Avrupa Kupaları’nda mücadele edemeyebilir.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian, UEFA’nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde eden takımlarla ilgili bir takım radikal düzenlemeler yapmaya hazırlandığını yazdı.

UEFA 2015-2016 sezonundan itibaren, kadrosunda bulundurduğu oyuncunun bonservisi üçüncü şahısların elinde olan kulüplere transfer yasağı getirebilecek veya bu oyuncuları Avrupa kupalarından men edilebilecek. Ntvspor’un haberine göre, tıpkı Finansal Fair-Play kriterlerinde olduğu gibi sert yaptırımları uygulamaya koymaya hazırlanan UEFA, üçüncü şahıslarla olan transfer bağını tamamen koparması için kulüplere süre tanıyacak.

Futbol dünyasında birçok oyuncunun bonservisi çeşitli yatırım fon şirketlerinin elinde bulunuyor. Şirketler, bonservislerine sahip oldukları futbolcunun transferinden önemli gelir elde ediyor. Yayımlanan son denetim raporlarına göre; bu transferlerden üçüncü şahısların elde ettiği gelir yaklaşık 1.1 milyar euroya yaklaşmış durumda. Futbolcunun transfer haklarının üçüncü şahısların elinde bulunmasına FIFA da şiddetle karşı çıkıyor. Bu oluşum, İngiltere, Fransa ve Polonya’da yasaklanmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu