DünyaFutbolGündem

UEFA, Şampiyonlar Ligi’nde statü değişikliğine gidiyor!..

UEFA, Şampiyonlar Ligi’nde statü değişikliğine gidiyor!.. Şampiyonlar Ligi’nde önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanan UEFA, seribaşı sistemini yenileyecek…

Futbolun zirvesi olarak kabul edilen Avrupa Şampiyonlar Ligi ile ilgili önemli bazı değişikliklerin gündemde olduğu ortaya çıktı. Buna göre UEFA gelecek sezondan itibaren grupların oluşturulmasında başvurulan torbalar ve seribaşı uygulamalarını değiştirecek.

İlk torbada yer alacak sekiz takımın belirlenmesinde bundan böyle, o takımların UEFA kulüp katsayı puanlarına göre karar verilmeyecek. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, organizasyonun son şampiyonu ve ülke puanı en yüksek yedi ülkenin şampiyonları seri başı olacak ve lig şampiyonlarına öncelik verilecek. Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım aynı zamanda kendi liginde de şampiyon olmuşsa, en yüksek ülke puanlı sekizinci ligin şampiyonu ilk torbaya girecek.

UEFA’nın üzerinde çalışıldığını doğruladığı, ancak henüz resmen onaylanmayan uygulamada amaçlananın, ulusal liglerdeki şampiyonların lehine bir değişim getirmek olduğu belirtildi. Mevcut uygulamada, aynı ülkeden iki takım arasında, geçmiş performanslarına göre oluşan kulüp puanında, bir takım o ülkenin şampiyonunun önüne geçebiliyordu. Bir takım ligi dördüncü bile bitirse, ilk sırayı alan rakibine göre avantajlı olabiliyordu. Örneğin bu sezon Beşiktaş’ı eleyerek gruplara kalan İngiltere dördüncüsü Arsenal kuraya birinci torbadan, Premier Lig şampiyonu Manchester City ise ikinci torbadan katılmıştı.

Rekabet artacak

Yeni uygulama ile sürekli seri başı olan Real Madrid, Barcelona, Bayern, Manchester United, Arsenal, Chelsea gibi kulüplerin hegemonyası kırılacak. Böylece bir takım kendi liginde şampiyon olduğunda, sürpriz bir ekip olsa bile seri başı olarak ödüllendirileceğini bilecek ve liglerde rekabet artacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu