FutbolGündem

Ünal Aysal ile Nihat Özdemir canlı yayında kapıştı

NationalTurk’ün haberine göre, Fenerbahçe Galatasaray maçının ardından yaşanan kupa krizinin yankıları devam ediyor. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir Kanal D canlı yayınında kapıştı.

NationalTurk’ün haberine göre, Kanal D Ana Haber’de Mehmet Ali Birand’ın sorularını yanıtlayan Ünal Aysal ve Nihat Özdemir birbirlerine sert ithamlarda bulundu. Nihat Özdemir, Ünal Aysal’ın kupanın maçtan sonra verilmesini istediğini hatırlattıktan sonra “Yıldırım Demirören’e, Aysal, ‘Bu kupayı soyunma odasında da alsak olur’ dedi. Maç sonu soyunma odasına geldiğimizde kupa ve madalyalar oradaydı. G.Saray Yönetimi bu kupanın orada alınmasını istedi ancak Fatih Terim buna itiraz etti ve bu kupa verilmedi. G.Saray’ı Aysal mı idare ediyor, yoksa Terim mi? G.Saray Yönetimi’nden hep ikilem dolu açıklamalar çıkmış ve Fenerbahçe seyircisi hep gerilmiştir” ifadelerini kullandı.

Ünal Aysal ise Nihat Özdemir’in bu sözlerine “Sayın Başkan oldukça zor bir dönemden sonra hayal dolu sözler söylüyor. Evet bu telefon görüşmesi oldu. Telefondaki teklifi enteresan bulup; yönetim kuruluna götüreceğimi söyledim. Sonra bu kararı, Fatih Terim değil, yönetim kurulu olarak biz aldık. Bu yüzden de Federasyon kupayı stada getirdi. Bu kupayı Fenerbahçe’nin alacağına inanan büyük bir zümre vardı. Özdemir’in, yönetimimizde kaos yaratmak isteyen sözlerini teessüfle karşılıyorum” yanıtını verdi.

Galatasaraylı futbolcuların kupanın verilmesinin ardından tahrik dolu hareketler yaptıklarını söyleyen Nihat Özdemir, “Yekta, 2 metrelik bayrağı sahanın ortasına dikmek istedi, yetkililer engel oldu. G.Saray’ın şampiyonluğunu kutluyorum ama sevinçlerini asla affetmeyeceğim” dedi. Ünal Aysal ise bu sözler karşısında “Her şeye rağmen sahanın kupada alınması, çok daha büyük çatışmaları önledi. Bu sefer biz Galatasaray taraftarını kontrol edemezdik. Eğer kuralları ihlal eder veya esneklikler yaratırsak, çatışmalar ortaya çıkar. Kupanın sahada alınması bir spor kuralı, gelenektir” dedi.

Daha sonra iki arasında yaşanan diyalog şöyle gelişti:

Nihat Özdemir: Stadı en son ben ve yönetici Mithat Yenigün terk ettik. Valiyi uğurlayıp odaları kontrol ettikten sonra stadı terk ettik. Stad boşalsın diye ışıkları söndürdük.”

Ünal Aysal: Samimi olarak söyleyeyim, bu olayları hiç birimiz arzu etmiyoruz. Yöneticiler de bunları önlemeye çalışıyorlar. F.Bahçe Yönetimi’nin de bu konuda hassas davrandığını biliyorum. Ama bu hareket belki de önlenebilirdi. Taraftarın takıma katkısı bazen ters etki yapıyor. İnşallah tekrarı olmaz.

Aysal, Başbakan Erdoğan’ın kupayı almaları için talimat vermesi konusunda “F.Bahçe olsa, onlar da kupayı almak için aynı şeyi yapardı. G.Saray’ın herhangi bir kurum, zümre, partiyle ilişkisi yoktur” diye konuştu.

Özdemir, Birand’a da sitemde bulunarak, “32. Gün Programı’nda bir sözünüz oldu ‘Bu final kanlı mı olacak, kansız mı?’ ve siz de burada taraftarı gerdiniz” dedi. Birand ise bu sözlere, “Burada hata yaptığımı kabul ediyorum. Daha dikkatli olacağım” yanıtını verdi.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu