FutbolGündem

Ünal Aysal, TFF’yi topa tuttu!..

Ünal Aysal, TFF’yi topa tuttu!.. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın hedefinde Futbol Federasyonu var. Yabancı kuralı ve disiplin talimatı nedeniyle federasyonu sert bir dille eleştiren başkan Aysal, yeni bir yönetimin göreve gelmesi gerektiğini savundu.

Başkan Aysal şike süreciyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamalarda futbol federasyonuna ağır eleştiriler getirdi. Ntvspor’un haberine göre, Federasyon’un uygulamaları nedeniyle “Ayağımıza çelme atılmış gibi hissediyoruz” ifadelerini kullanan başkan Aysal, Futbol Federasyonu’nun görevine devam etmemesi gerektiğini savundu.

Federasyonun bu ay yapılacak mali genel kurulunu işaret eden Aysal, “Federasyon başkanının seçime gidip gitmeyeceği belli değil. Böyle bir zorunluluk yok. Bu bizim önümüzdeki 15 gün içerisinde masaya yatırıp karar vermemiz gereken bir konu” dedi.

“FENERBAHÇELİ BAŞKANA DA DESTEK VERİRİM” 

Tarafsız olduğu sürece Fenerbahçeli bir başkana da destek verebileceğini belirten başkan Aysal,” Bu yönetimin devamlılığını Galatasaray olarak tek başımıza yönlendiremeyiz, federasyonun devamı yönünde oy kullanmayacağız. Federasyonun Türk sporuna hizmet etmek için kurulduğuna inanıyorsak, 3 senedir böyle bir hizmet yok. Türk sporuna faydalı olabilecek başkanların, kişilikleri gelişmiş yöneticilerin görevde olmaları gerekir” diye konuştu,

“5 ARTI 3 İLE AVRUPA’DA BAŞARI ZOR”

Yabancı kuralı nedeniyle de federasyona eleştirilerini sürdüren başkan Ünal Aysal 5 artı 3 sınırlamasıyla Avrupa’da başarının çok zor olduğunu savundu. Aysal,”Ben 3 yabancıyı kulübede oturtursam şansım sıfır. 3 yabancının bana bir yararı yok. Aynı pozisyonda 2 yabancı almayacağıma göre sistem kökeninde 5 artı 0″ değerlendirmesinde bulundu.

Aysal ocak ayında yürürlüğe giren yeni disiplin talimatı nedeniyle de federasyona tepki gösterdi. Çirkin ve kötü tezahüratta devamlılık kıstası kalkmasının tüm kulüpleri zorlandığını vurgulayan başkan Aysal,” Galatasaray, stadı 3 yıldır kapanmadı son ayda 2 kez kapandı. Kenarda köşede 6 kişinin 7 saniyeyi bulan küfrü nedeniyle 55 bin kişinin hakları zedelenir hale geldi” dedi.

“FEDERASYON DUYARLI DAVRANMADI” 

Şike süreciyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan başkan Aysal federasyonun bu süreçte hatalı davrandığını savundu. Federasyonu duyarlı davranmamakla suçlayan Ünal Aysal “Sorumluluktan kaçmaları yüzünden sıkıntıların halen devam ettiğini görüyoruz. Koskoca camialar ızdırap çekiyor. Federasyon 15-20 puan silse ne olacaktı? 1 sene şampiyonluk kaybederdin. Ama federasyon bunu yarına attı ve problem büyüdü. Hala bunu görmezden geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu