FutbolGündem

Yekta Kurtuluş’un ameliyatı Galatasaray Kulübü’nde kriz yarattı

Yekta Kurtuluş’un Galatasaray’ın sponsoru Medical Park dışında bir hastanede ameliyat olmasının yarattığı sponsorluk krizi büyüyor.

Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta’nın, Yekta’nın ameliyatı sonrasında G.Saraylı yöneticilerin telefonuna bile çıkmadığı öğrenildi. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Yekta’nın Medical Park dışında bir hastanede ameliyat edilmesi G.Saray ile Medical Park arasındaki 23 milyon dolarlık anlaşmayı riske attığı öğrenildi. Medical Park’ın bu anlaşma dışında Galatasaray Engelli Basketbol Takımı’na yılda 500 bin dolarlık sponsorluk desteği de vereceği ancak bu anlaşmanın da iptalinin gündeme geldiği öğrenildi.

Yeniden sponsorluk krizi ise Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ı adeta isyan ettirme noktasına getirdiği öğrenildi. Yekta’nın Kayseri dönüşünün ardından pazartesi sabahı 8.30 ameliyat edildiği ve futboldan sorumlu yönetici olan 2. başkan Ali Dürüst ile futbol şube sorumlusu Abdürahim Albayrak’ın haberi ve onayı olmadan ameliyat edildiği öğrenildi…

Yekta Kurtuluş’un başka hastanede ameliyat olması Başkan Ünal Aysal’ı çıldırttı

Krizlerin hiç eksik olmadığı Galatasaray’da Medical Park ile yapılan sponsorluk anlaşması yeni bir krize daha yol açtı. Kayserispor maçında sakatlanan ve çapraz bağ ameliyatı olan Yekta Kurtuluş’un sakatlığı, Galatasaray’a beklenenden de pahalıya malolacak gibi. Yekta’nın kulübün sponsoru olan Medical Park Hastanesi’nde ameliyat olmayıp başka bir hastanede ameliyat olması, Medical Park ile 15 gün önce yapılan sponsorluk anlaşmasını ciddi tehlikeye attı.

Galatasaray ile Medical Park ile yapılan sponsorluk sözleşmesinde sarı kırmızılı kulübün bütün sporcularının Medical Park Hastaneleri’nden birinde tedavi edilmesi zorunluluğu getiriyor. Ancak Yekta’nın ameliyatından önce de sarı kırmızılı kulüp ile Medical Park ile bazı anlaşmazlıklar olmuş ve başkan Ünal Aysal ile yönetici Adnan Öztürk’ün uzun çabaları sonucu krizler aşılmış ve sarı kırmızılı kulüp ile Medical Park ile son yılların en önemli sponsorluk anlaşmalarından biri gerçekleştirilmişti.

Ancak Yekta’nın ameliyatının Medical Park’a rakip hastanede gerçekleştirilmesi, Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta’yı fazlasıyla sinirlendirdiği ve Usta’nın artık Galatasaraylı yöneticilerin telefonuna bile çıkmadığı belirlendi. Bu gelişmeler karşısında şaşkına dönen ve neredeyse her gün yeni bir sürpriz sorunla boğuşmak zorunda kalan başkan Ünal Aysal’ı isyan ettirme noktasına getirdiği öğrenildi.

Bu gelişmeye çok sinirlenen başkan Ünal Aysal’ın, 2.başkan Ali Dürüst ile futbol şubesi sorumlusu Abdürrahim Albayrak’tan bilgi aldığı ancak Yekta’nın pazartesi sabahı apar topar yapılan ameliyatından Ali Dürüst ile Albayrak’ın da haberi olmadığı anlaşıldı. Bu gelişmeler karşısında bir kez daha Galatasaray ile Medical Park arasındaki sponsorluk anlaşması tehlikeye girerken, bu krizin nasıl aşılacağı şimdilik bilinmiyor.

Başkan Ünal Aysal’dan Emir Sargül, Hakan Üstünberk ve Bülent Tulun açıklaması

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu üyesi Emir Sargül, basketbol şubesi yöneticisi Hakan Üstünberk ve sportif koordinatör Bülent Tulun ile yolların ayrılacağı yönündeki haberleri yaptığı açıklamayla yalanladı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yayınlanan açıklamada Ünal Aysal, çıkan haberlerin kaynağını tahmin edebildiklerini ifade ederek “Galatasaray’ın önemli başarılara imza attığı ve daha büyük başarılara doğru adım adım ilerlediği bir dönemde bu tür asılsız haberlerin hangi amaca hizmet ettiği aşikardır. Tüm Galatasaray camiasından, tarafımızdan doğrulanmadığı sürece, bu tür haber ve hayal mahsulü dedikodulara itibar etmemesini bir kez daha önemle rica ediyor, kamuoyunu yanıltan habercilik anlayışının spor dünyamıza olduğu kadar basınımıza verdiği zarara dikkat çekmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu