GündemSon Dakika

Zekeriya Alp pozisyonları değerlendirdi: Yankaya’nın hareketi gayri ihtiyari

MHK Başkanı Zekeriya Alp, haftanın tartışmalı hakem kararlarını değerlendirdi. Fenerbahçe’nin golü bulduğu penaltının yanlış karar olduğunu belirten Alp, Özgür Yankaya’nın bacak hareketini ise gayri ihtiyari olarak değerlendirdi.

Haftalık değerlendirme toplantısında konuşan Zekeriya Alp, Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında penaltı pozisyonlarında hakemlerin hatalar yaptığı söyledi. Hüseyin Sabancı ve Ekrem Kan’ı eleştiren Alp “Maalesef algı eksikliğinden dolayı doğru karar verememişlerdir. İkisi de bundan sonraki maçlarda bir müddet görev alamayacaktır. Verilen penaltının yaptığımız çalışma neticesinde penaltı olmadığı, ilk yarıda Hüseyin Sabancı’nın önünde olan elle müdahalenin de penaltı olduğu doğrultusunda karara vardık” dedi.

Zekeriya Alp, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in ceza sahası çizgisi üzerinde müdahale ettiği topla ilgili olarak ise “Çizgi üzerinde bir müdahale ve hakemin kararı doğrudur. Böyle kararlar, yani anlık ve süratli şekilde oluşan hareketlerde yardımcı hakemlerin karar vermesi gerçekten çok zor. Zaman içinde bunlarla ilgili hatalar olabiliyor, bunu da anlayışla karşılamamız lazım” ifadelerini kullandı.

Alp, Emre Belözoğlu için de şunları söyledi:

“Emre çok sevdiğim bir futbolcudur. Emre’nin zaman zaman agresif hareketleri var. Bu tamamıyla oyuna konsantrasyonuyla ilgili bir durum. Futboldan gelmiş bir kişi olarak bunu bir yere kadar normal karşılayabiliriz. Ancak saha içinde zaman zaman yaptığı hareketler, hakemlerle konuşma tarzı, el kol hareketlerini sıkça kullanması, gerek kendi oyunu, gerek takımdaki arkadaşlarının oyununu ve gerekse de seyirciyi yanlış yerlere yönlendiriyor. Emre kardeşimizin bu hareketleri, ümit ediyorum son olur ve bundan ders alır. Zira oyunun bir bölümünde takımını eksik bıraktı. İlk yarıda rakibinin bileğine tabanla girişi kesinlikle sarı kart. Bu hareket çok aşırı bir şekilde yapılmışsa kırmızı kartla değerlendirilir. Eğer bir hakem böyle bir pozisyonda bu değerlendirmeyi yapmıyorsa o zaman biz o arkadaşa ceza veriyoruz. Yani görev vermiyoruz. Emre’nin ikinci devre parmak hareketi var. Bu hareketin sarı kartla cezalandırılması gerekiyor. Hakemimiz de bu anlamda karar vermiş. Akabinde de Emre’nin ağzından çıkan bazı kelimeler dolayısıyla ikinci sarı kartla cezalandırıldı ve oyun dışı bırakılmış.”

Zekeriya Alp, Gaziantepspor-Galatasaray maçında hakem Özgür Yankaya’nın gol sırasında ayağını hareket ettirmesinin istem dışı bir hareket olduğunu belirtti ve ekledi:

“Bu hareketi uzun yıllar futbol oynamış bazı kişiler maç izlerken yapabilir, zaman zaman ben de yapıyorum, gayri ihtiyari oluşan istem dışı bir hareket. Kendisiyle konuştuğumda o da bu ifadeyi kullandı. Farkında olmadığını, maçtan sonra bir arkadaşının konuyla ilgili maçı izledikten sonra söylediğini, kendisinin de bu hareketi nasıl yaptığına şaşırdığını bana ifade etti. Olabilecek bir reflekstir ama olmaması gerekir. Hakemler biraz daha dikkat edecekler. Hareketlerine konuşmalarına özen gösterecekler.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu