Haber

2010 Dünya Kupası Yeni Zelanda milli takımı kadrosu

Okyanusya Grubu’ndan kolay bir biçimde Güney Afrika vizesi alan Yeni Zelanda, 28 yıl aranın ardından yeniden Dünya Kupası’na katıldı.

Uluslararası arenada hiçbir başarısı bulunmayan Yeni Zelanda, 1982′de katıldığı Dünya Kupası’nda puan alamadan ayrıldı. 1999, 2003 ve 2009′da Konfederasyon Kupası’na katılan Yeni Zelanda; sadece Güney Afrika’daki turnuvada bir puan çıkartabildi.

Irak ile 0-0 berabere kalan Yeni Zelanda, önemli turnuvalarda oldukça tecrübesiz bir takım.

İtalya, Paraguay ve Slovakya gibi güçlü ekipler karşısında direnmesi neredeyse imkansız. Puan alabilirlerse onlar için büyük şans.

Güney Afrika’da F Grubu’nda yer alan Yeni Zelanda; Paraguay, Slovakya ve İtalya ile eşleşti.

Okyanusya elemelerinde grubunu açık ara farkla lider bitiren Yeni Zelanda, baraj maçında Bahreyn’i saf dışı bırakarak Güney Afrika’nın yolunu tuttu. Grubun en zayıf ekibi olarak dikkat çeken Yeni Zelanda 1982′den sonra ilk kez Dünya Kupası’na katlıyor. İtalya, Paraguay ve Slovakya karşısında varlık göstermeleri zor gözüküyor. Puan alırlarsa onlar için başarı olacaktır.

4-4-2 dizilişi ile oynayan Yeni Zelanda’da kale Mark Paston’a emanet. Savunma dörtlüsünde Dave Mullingan, Ryan Nelsen, Duncan Oughton ve Tony Lochhead görev alıyor. Orta alanda Tim Brown, Simon Elliott, Chris James ve Ben Sigmund; forvette ise Shane Smeltz ile Jarrod Smith oynuyor.

Kaleciler

Mark Paston, Glen Moss, James Bannatyne

Defans

Ben Sigmund, Tony Lochhead, Winston Reid, Ivan Vicelich, Ryan Nelsen, Andy Boyens, Tommy Smith

Ortasaha

Simon Elliott, Tim Brown, Leo Bertos, Andy Barron, Michael McGlinchey, Aaron Clapham, David Mulligan, Jeremy Christie, Jeremy Brockie

Forvet

Shane Smeltz, Chris Killen, Rory Fallon, Chris Wood

FİNALLERE NASIL GELDİLER?

Çıktığı 6 grup maçının 5′ini kazanıp, 1 yenilgi gören Yeni Zelanda, Okyanusya Grubu 2. turda Yeni Kaledonya, Fiji ve Vanuatu ile mücadele etti.

Gruptan birinci çıkan Yeni Zelanda, Asya elemeleri 5. tur 1. grubunu 3. sırada bitiren Bahreyn ile play-off maçı oynayarak Güney Afrika vizesini aldı.

Yeni Zelanda, Bahreyn ile ilk maçta 0-0 berabere kaldı, ikinci maçı ise 1-0 kazanarak, Dünya Kupası’nda mücadele etme hakkını elde etti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu