FutbolGündem

Murat Özaydınlı’dan Ünal Aysal’a sert tepki

Murat Özaydınlı’dan Ünal Aysal’a sert tepki… Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın, CNBC-e kanalında katıldığı canlı yayında söylediği sözler ile ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü Eski Yöneticisi Murat Özaydınlı’dan sert tepki geldi.

“1 adet hisse bile alıp satmadım” diyen Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal, nakit akışlarının UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uygun olduğunu da belirterek, “Başkan olarak hedefim 2014’te borçları 100 milyon doların altına indirmek. Sermaye artırımı kurallara uygun, en ufak bir sıkıntım yok. Borsa yatırımcımız uzun vadeli düşünmeli, geleceğimize yatırım yaptık. Bundan sonra yeni bir sermaye artırımı zor, ihtiyaç olmamasını diliyorum” dedi.

Aysal, Fenerbahçe’nin de geçen yıl bedelli sermaye artırımına gittiğini hatırlattı. Aysal, Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’de çok başarılı bir başkan olduğunu kaydederek, “Efsane olmak zamana yenilmemektir. Unutulmayan insanlar efsane kapsamına girer. 8-10 sene çok başarılı olup 11. sene sizi kimse hatırlamıyorsa efsane değilsinizdir. Zaman ve hatırlanmak ile ilgili bir olay bu.” dedi.

Ünal Aysal’ın canlı yayında açıklamalarına Fenerbahçe eski yöneticisi Murat Özaydınlı twitter’dan cevap verdi.

Başkan’ın, stat gelirlerinin Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nde kaldığına ilişkin açıklamalarına değinen Özaydınlı; “UEFA kurallarına göre stat gelirleri nasıl dernekte kalıyor? TFF derhal el koymalı stat gelirleri ile ilgili.” şeklinde konuştu.

Murat Özaydınlı son olarak da Ünal Aysal’ın sözleri ile ilgili Fenerbahçe Kulübü’nden cevap niteliğinde bir açıklama yapılacağını yapacağını belirtti.

İŞTE MURAT ÖZAYDINLI’NIN O SÖZLERİ

– Hani örnek alıyorlardı ya!
– Kulüp ve spor a.ş bir açıklama yapacaktır, bu arada Fenerbahçe her sene kuruşuna kadar temettu öderken, kendileri hiç temettu ödememişler mi?
– Fenerbahçe’ye karşı sorumluluğunuz var, büyük hataya ortak oldunuz, derhal ama derhal düzeltmenizi rica ediyorum, ciddi konu.
– TFF derhal el koymalı stat gelirleriyle ilgili
– UEFA kurallarına göre stat gelirleri nasıl dernekte kalıyor
– Lütfen sözlerini geri alsın

FENERBAHÇE KULÜBÜ’NDEN ÜNAL AYSAL’A YALANLAMA

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın kendileri hakkında, “Fenerbahçe’nin de geçen yıl bedelli sermaye artırımına gittiği” ifadeleri üzerine bir açıklama yaptı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle;

Bugün bir TV kanalında Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Ünal Aysal tarafından yapılan açıklamada;
“Fenerbahçe’nin de geçen yıl bedelli sermaye artırımına gittiği” şeklinde bir ifade yer almıştır.
SPK Seri VIII No: 54 Sayılı Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği, Haber ve Söylentilerin Doğrulanması başlıklı Madde 18 gereğince;

– Şirketimizin 2004 yılında gerçekleşen pay halka arzından bu yana sermayesinin aynı olduğunu (25.000.000 TL),
– geçen yıl bedelli sermaye artırımına gidildiği şeklindeki açıklamanın doğru olmadığını,
– Şirketimizin geçmişte bu yönde SPK’ya herhangi bir müracatının olmadığını ve bugün itibariyle mevcut plan ve programlarımızda da bedelli sermaye artışı yer almadığını yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri: VIII, No: 54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.” denildi.

İşte Murat Özaydınlı’nın twitter’ları

 

 

 

 

 

 

 

Twitter’ları büyütmek için tıklayın

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu