Alex de Souza; Bu felsefe gençlerin yetişmesine izin vermiyor

Avusturya kampının son gününde basın mensuplarının karşısına çıkan Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Alex, 9. sezonunda Semih haricinde altyapıdan oyuncu çıkmadığını dikkat çekti.

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, Avusturya kampının son gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ntvspor’un haberine göre, Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri Vaslui, sarı-lacivertli takımın genç oyuncuları, Kuyt ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Alex de Souza, kendisine birçok teklifin olduğunu fakat tek düşüncesinin Fenerbahçe olduğunu söyledi.

“HEPSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kamp değerlendirmesine başlamadan önce teşekkür etmek istediği kişiler olduğunu vurgulayan Alex de Souza şöyle konuştu; Kamp değerlendirmesini yapmadan önce özel bir teşekkür etmek istiyorum. Bizimle birlikte takımla beraber olan ve şu an yönetim insiyatifiyle aramızdan ayrılan isimlere teşekkür etmek istiyorum.

Bu sene bizimle birlikte çalışmama kararı verilen kişilere teşekkür ediyorum. Kendilerine telefonla birebir söyledim, bir de herkesin içinde söylemek istiyorum. Attığım goller, asistler ve başarılarda onların da payı vardı. Yine sizlerin aracılığı ile kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum.

Avusturya’daki kamp dönemiyle ilgili olarak da olağan bir kamp yaptıklarını belirten Alex, “Yeni gelen isimlerle umarım bu forma altında başarılı oluruz. Hocamıza da başarılar dilemek istiyorum çünkü birbirinden kaliteli oyuncular ve onlarla başarı sağlanacak. Kamp dönemini sonlandırmış bulunuyoruz. Önümüzde hedeflerimiz var, umarım sıkıntısız bir sezon geçiririz” diye konuştu.

“SÖZLERLE, MAÇLAR VE TURLAR GEÇİLMİYOR”

Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri Vaslui takımına da değinen sambacı yıldız şöyle devam etti; Onların da hedefleri gruplara kalmak bizim de… Geçen sene takip ettiğim bir takımdı, iki arkadaşım oynuyordu. Umuyorum ki doğru ve düzgün çalışmamızla turu geçen taraf olacağız. Adım adım düşünmek istiyoruz. 180 dakikalık bir maç olarak algılamak istiyorum. Sözlerle, maçlar ve turlar geçilmiyor.

Kendi takımımıza bakmaya daha çok önem veririm. Rakip takım hakkında da bazı şeyler bilmek gerekiyor, onların da güçlü noktaları ve oyuncuları olduğunu biliyoruz. “Fenerbahçe ne yapar, Fenerbahçe’nin gücü nedir” diye bakıyorum ve beni de bu ilgilendiriyor.

ALEX’TEN KUYT YORUMU!

Liverpool takımından Fenerbahçe’ye transfer olan Dirk Kuyt hakkında ise Alex, “Kuyt hakkında çok fazla yorum yapmaya gerek yok. Hollanda Milli Takım takım formasını giyen bir isim hakkında yorum yapmaya gerek yok diye düşünüyorum. Feyenoord, Liverpool gibi takımlarda uzun yıllar forma giydi. Ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu, kariyerini ele aldığınızda net bir şekilde görülüyor. Umuyorum takımımıza ve ülkeye hayırlı olur. Alışkın olduğu başarıları umarım Fenerbahçe’de de yaşamaya devam eder” ifadelerini kullandı.

“SÖYLENENLERİ ÜZERİME ALMIYORUM”

35 yaşındaki Alex, bu yaşta olmasına rağmen kendisini iyi hissetiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; Kendimi gayet iyi hissediyorum. Sürekli yaptığım bir espri vardır; sizlerle de paylaşmışımdır. “Futbolcu 35 yaşına geldiğinde gücünü ve hızı kaybeder” diye… 18 yaşımdaki görüntüm neyse şimdiki görüntüm de aynı. Zaten hız bakımından baktığınız zaman hızlı bir oyuncu değilim, şu anda da hızlı değilim.

Kendimden bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum ama kendime çok şey kattığımı düşünüyorum. Saha içerisinde çok daha rahat oynuyorum, kendime kattığım tecrübelerimle kendimi vererek oynuyoruöm. Söylenenleri üzerime almıyorum. Profesyonel ve aile hayatı düzgün olan bir insanım. Yaş konusu kafama hiç takılmıyor.

“9 SENEDE SADECE SEMİH’İ GÖRDÜM”

“Fenerbahçe’de genç oyuncuların kendilerini göstermeye izin vermeyen bir felsefe var” diyen sarı-lacivertli takımın kaptanı Alex şöyle devam etti; Maalesef buna üzülüyorum. Sadece Semih’i gördüm; şans verildi ve kendisini kanıtladı. Gökay vardı, şampiyon olduğumuz sezon iyi işler yapmıştı ama yine düzen Gökay’ın oynamasına izin vermedi. Elbette bunu tartışacak insan değilim, fikrimi söylüyorum.

Bu çocuklar oynarsa başarılı olacaklardır. Dokuzuncu sezonuma giriyorum, Semih haricinde oynayabilen ve kendisine yer edinebilen oyuncu görmedim. Salih ve Recep’in kalitesinden şüphe edilmemesini düşünüyorum. Genç oyuncunun başarılı olabilmesi için birçok faktörün bir araya gelmesi gerekiyor ama bu çocuklara fırsat verilmezse kendilerini gösteremezler.

“Harmanlanmış takımımızda taşların yerine oturması gerekiyor. bunu için gerek takıma, gerek bize, gerekse de hocaya haksızlık yapılmaması gerekiyor” diyen Alex “Herhangi bir kaliteli oyuncu Fenerbahçe’ye gelirse başarılı olacaktır, rahatlıksız duymam” dedi.

“6-7 AYIMIZ FUTBOL KONUŞMADAN GEÇTİ”

“Geçen sene 6-7 ayımız futbol konuşmadan geçti” ifadelerini kullanan Alex, “Kendimizi daha sonra futbola verebildik. Bu sezon bizim daha iyi futbol oynamamız gerekiyor, bunun için çalışıyoruz” diye konuştu. Kendisine birçok teklifin geldiğin söyleyen Alex, “Futbol oynamaya devam edeceğime karar verdim, burası olur ya da olmaz… İşsiz kalmayacağımı biliyorum, birçok yerden teklif var. Benim amacım, bunları konuşarak kafa bulandırmak değil. Benim amacım burası, buradaki hedeflerime odaklanmış durumdayım” ifadelerini kullandı.

Futboldaki fanatizme de değinen sambacı, “Fanatizm ve bilinçsizliğin ne kadar arttığını görüyorum, bu endişe verici. Fanatizm, tutku anlamında güzeldir, olumludur ama her sezon bir takım şampiyon oluyor. Bilinçli yapmak güzeldir, kaybettiğiniz zaman dünyanın sonu değildir. Umarım bu kötü tablo bir an önce ortadan kalkar” dedi.

Paylaş