Tahkim Kurulu, Cristian Baroni’nin cezasını onadı!..

NationalTurk’ün haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli Cristian Baroni’ye verilen 2 maçlık cezayı onadı. Baroni, Fenerbahçe’nin Trabzonspor’la yapacağı maçta da forma giyemeyecek.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Elazığspor’la oynanan mücadelede Onur Ayık’a yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart gören Cristian Baroni’ye 2 maç ceza verilmiş, Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etmişti. İtirazı bugün görüşen Tahkim Kurulu kulübün itirazını kabul etmedi ve 2 maçlık cezayı onadı. Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen Baroni, hafta sonu oynananacak Trabzon maçında da sahada yer alamayacak.

Tahkim Kurulu’nun açıklaması şöyle;

“Fenerbahçe A.Ş.’nin, futbolcusu Cristian Mark Junio Nascimento Oliveria Baroni ile ilgili PFDK’nın 27.02.2014 tarih ve E.2013-2014/789, K.2013-2014/916 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Müsabaka görüntüleri de izlenmek suretiyle tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde;

– PFDK’ca futbolcu Cristian Mark Junio Nascimento Oliveria Baroni’ye rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT’nin 42 ve 34/4.maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13.000.-TL para cezası verilmesinde ve verilen cezaya FDT’nin 13.maddesi uygulanmak suretiyle cezanın neticeten 2 resmi müsabakadan men ve 8.500.-TL para cezası olarak tayininde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile,

– Kurulumuzun, yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT’nin 101. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından futbolcu Cristian Mark Junio Nascimento Oliveria Baroni ile ilgili yaptırımın ertelenmesi talebinin reddine oybirliği ile karar verildi.”

Paylaş